Bang & Olufsen вдигна летвата с пускането на революционния 88-инчов телевизор Beovision Harmony - най-луксозното и потапящо кинематографично изживяване

Bang & Olufsen представи 88-инчовия телевизор Beovision Harmony

„Ние обединихме най-доброто от артистичност и прецизност в технологията на изображение. Нашите клиенти ни казват, че искат безкомпромисен подход в дизайна, качествената изработка и звукови характеристики. Точно това предлагаме на пазара с новата ни двуметрова Beovision Harmony, задвижвана от саундбар на компанията Bang & Olufsen Signature Sound и първия 88-инчов OLK телевизор в света “, казва Christoffer Østergaard Poulsen, вицепрезидент и продуктов мениджър на Bang & Olufsen.

Beovision Harmony първоначално беше представен на Миланската седмица на дизайна през 2019 г. като смислена комбинация от изкуство и технологии, където телевизорът се сгъва в скулптурна форма, когато не се използва. Двата дъбови и алуминиеви капаци затъмняват частично черния екран, а когато телевизорът е включен, панелите се извиват като пеперуда, отваряща крилата си, а екранът се издига над тях до идеалната височина на гледане.

Превъзходно изживяване при гледане на филми и спорт

Двуметровият телевизор Beovision Harmony се предлага с OLED 8K дисплей от 2020 г. от LG Electronics, оптимизиран за Bang & Olufsen, който дава възможност за пълно кинематографично изживяване. С 8K резолюция, предоставяща четири пъти повече детайли от 4K телевизор и 16 пъти повече от HDTV, той е проектиран да предоставя зашеметяващо качество на картината, подобрена производителност и функции с изкуствен интелект, които придават качество на гледане на филми и спорт, които до сега не са предлагани. В основата на телевизора са няколко модерни основни технологии, най-вече новият процесор α (Alpha) 9 Gen 3 AI. Този усъвършенстван процесор използва алгоритми за обучение и изкуствен интелект, за да подобри качеството на картината и да даде възможност на множество специализирани функции за различни видове съдържание.

Що се отнася до звука, заедно с предварително инсталираната триканална озвучителна система и вградения двоен субуфер, телевизорът е съвместим с високоговорителната програма на Bang & Olufsen, което позволява да се свърже с до осем безжични високоговорители Beolab за истински 7.1 съраунд звук. Всички източници могат да бъдат контролирани с Beoremote One, изработен от алуминий, което допринася за едно цялостно луксозно изживяване.

Изключитен дизайн и решения

Наред със съществуващия капак от дъбово дърво и естествен алуминий на високоговорителите, наскоро към Beovision Harmony са добавени още две опции. Топъл месингов тон алуминий е комбиниран с пушен дъб и бронзов тон алуминий с орех. Новите облицовки ще съответстват като опции за Beolab 50 и Beolab 90 завършек, създавайки визуална кохерентност между продуктите, допълвайки кинематографичното изживяване. И накрая, пълната персонализация на покритието на Beovision Harmony, Beolab 50 и Beolab 90 е достъпна за клиенти, които желаят да притежават нещо напълно уникално.

За BANG & OLUFSEN

Bang & Olufsen е глобална луксозна аудио марка, основана през 1925 г. в Струер, Дания, от Peter Bang и Svend Olufsen, чиято преданост и визия остават в основата на компанията и до днес. Богатото наследство, изградено около безмилостната решимост да създават продукти, които прокарват границите на аудио технологиите, продължават да поставят компанията на челно място в аудио иновациите. И днес всеки продукт на Bang & Olufsen се характеризира с уникалната комбинация от красив звук, вечен дизайн и ненадмината изработка. Иновативните аудио продукти на компанията се продават в световен мащаб в специализираните магазини Bang & Olufsen, онлайн и в многобройни ритейл обекти. Около 900 служители се грижат за продажбите на над 70 пазара. Акциите на Bang & Olufsen са листнати в Nasdaq Copenhagen A/S.