PRESS RELEASE - 25 May 2020

ASBIS e новият партньор на Bang&Olufsen

ASBISc Enterprises Plc, водещ дистрибутор на IT продукти и решения на развиващите се пазари в Европа, Близкия Изток и Африка, и собственик на марките Prestigio, Canyon и Perenio, е новият партньор на Bang & Olufsen в Централна и Източна Европа и страните от Общността на независимите държави (ОНД), с изключение на Русия. Договорът влезе в сила от началото на май 2020 г. 

ASBIS беше избрана от Bang & Olufsen като компания с 30-годишен опит, позволил й да заема водеща позиция на пазарите, където работи чрез своите филиали. Благодарение на това партньорство, Bang & Olufsen планира да засили присъствието си на ритейл пазара както в мултибрандовите, така и в специализираните канали в Централна и Източна Европа и ОНД. 

„ASBIS има задълбочени познания за индустрията на потребителската електроника и има огромен опит в Източна и Централна Европа. С нетърпение очаквам резултатите от нашето ползотворно партньорство“, заяви Кристиан Теар, изпълнителен директор на Bang & Olufsen. „Заедно с новия ни партньор ще можем да развиваме бизнеса си, да се доближим до местните търговски партньори и да засилим присъствието си на ключови пазари. Не се съмнявам, че работата с един от водещите дистрибутори в този регион ще ни помогне да увеличим продажбите на нашите продукти. “ 

„Компанията ни е водещ дистрибутор на ИТ продукти и потребителска електроника на пазарите в Централна и Източна Европа и в ОНД. Имаме широко географско покритие на динамично развиващите се пазари и 30-годишен опит в тази индустрия “, коментира Сергей Костевич, изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на ASBISc Enterprises Plc. „Ние вярваме, че Bang & Olufsen има неразкрит потенциал, и че можем заедно да го реализираме благодарение на нашия дългогодишен опит и експертиза. Партньорството с известна и престижна марка като Bang & Olufsen е идеална възможност за нас да разширим портфолиото си с луксозни аудио продукти и да предложим добавена стойност на своите търговски партньори за едно още по-вълнуващо потребителско изживяване. ” 

„Качеството и имиджът на B&O ще затвърдят позицията на АСБИС България като водещ IT дистрибутор на потребителски стоки в страната. Преди края на месец юни очакваме почти пълното портфолио на марката да е налично в нашите складове.“, заяви Александър Захариев, Търговски директор в компанията.

За ASBIS  

ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB) е компания, базирана в 27 държави, със седалище в Кипър. Специализирана е в дистрибуцията на продукти и решения за информационни и комуникационни технологии от глобални доставчици, включително Apple, AMD, Acer, Dell, Intel, Lenovo, Microsoft, Samsung , Seagate, Toshiba, WD. Компанията има свои дъщерни дружества в региона на EMEA, близо 1800 служители и 20 000 активни клиенти в над 56 държави по целия свят. За повече информация посетете уебсайта на компанията на www.asbis.com

За BANG & OLUFSEN  

Bang & Olufsen е глобална луксозна аудио марка, основана през 1925 г. в Струер, Дания, от Peter Bang и Svend Olufsen, чиято преданост и визия остават в основата на компанията и до днес. Богатото наследство, изградено около безмилостната решимост да създават продукти, които прокарват границите на аудио технологиите, продължават да поставят компанията на челно място в аудио иновациите.

И днес всеки продукт на Bang & Olufsen се характеризира с уникалната комбинация от красив звук, вечен дизайн и ненадмината изработка. Иновативните аудио продукти на компанията се продават в световен мащаб в специализираните магазини Bang & Olufsen, онлайн и в многобройни ритейл обекти. Около 900 служители се грижат за продажбите на над 70 пазара. Акциите на Bang & Olufsen са листнати в Nasdaq Copenhagen A / S. За повече информация посетете уебсайта на компанията на www.bang-olufsen.com