Устойчиви сървъри използват стандартни x86 платформи в Tower формат

Supermicro анонсира Edge системи за работа на открито – нова категория 5G Telco, Интелигентни Edge и стрийминг сървъри за IP65 Cell Tower внедрявания

Super Micro Computer, Inc., световен лидер в компютърните изчислителни системи, устройства за съхранение, мрежови решения и "зелени" изчислителни технологии, е на първо място на пазара с Outdoor Edge системи – IP65-базирани сървъри за 5G RAN, AI интегриране и други интелигентни приложения, базирани на процесори Intel Xeon D и скалируеми процесори Intel Xeon от второ поколение с широки възможности за конфигуриране. Тези нови системи са идеални за работа на открито и подпомагат движението на индустрията към софтуер с отворен код и хармонизиран хардуер.

Нови опции за внедряване

„Модерно конфигурираните SuperServers на Supermicro за екстремна употреба на открито дава на операторите на центрове за данни и на телекомуникациите безпрецедентно нови възможности за внедряване, като съперничи на конкурентите в индустрията“, казва Чарлз Лианг, президент и изпълнителен директор на Supermicro. „Тези решения продължават лидерството на Supermicro при високоефективните ИТ решения за намаленяване общата стойност на придобиване (TCO).“

В допълнение към CPU опциите, новите системи на Supermicro се възползват от най-новото ускорение на FPGA и GPU с три PCI-E слота с възможност за разширяване. Това е от решаващо значение за подобряване на AI в реално време чрез интегриране на GPU карти и поддръжка на 5G RAN софтуер плюс отворена стандартна комуникация с FPGA ускорителни карти. Със своите възможности за съхранение на SSD, M.2 и EDSFF, тези устойчиви сървъри могат също да разпространяват локално кеширано медийно съдържание или да съхраняват материал от видео наблюдение и други чувствителни данни.

Разнообразие от комбинации на процесор и памет за персонализирани решения

На базата на продуктите на Supermicro®, тези 5G системи могат да бъдат конфигурирани с различни комбинации от процесори и памет, така че клиентите да могат да адаптират своите решения, за да изведат дистанционното управление на центъра за данни до интелигентен завършек. Supermicro има богат опит с популярния софтуер за виртуализация Kubernetes, за да улеснява ефективно взаимодействията и разполага с множество сървъри, сертифицирани NGC-Ready за Edge, за да разшири възможностите на AI в публични и частни мрежи.

Supermicro подкрепя движението към индустрията към непатентовани хардуерни платформи и нарастващото приемане на стандартизирани системни интерфейси. Членството на Supermicro в O-RAN Alliance подкрепя инициативата му за насърчаване на отворена 5G RAN архитектура в облака за развитието на 4G до 5G мрежи. След присъединяването си към O-RAN Alliance, Supermicro разработи референтни решения с няколко водещи телекомуникационни оператори и доставчици на софтуер. Това компактно решение позволява бързо въвеждане на адаптивни 5G мрежи с практически нулева недвижима собственост.

Тези устойчиви сървъри се основават на пълното компютърно портфолио 5G и Edge на Supermicro, включително E403-9P-FN2T и 1019P-FHN2T системите, въведени през 2019 г., и допълват високоефективните продукти на компанията за центрове за данни, като мулти-възела BigTwin ™, SuperBlade® с висока плътност и MicroBlade ™, които могат да поддържат виртуализираното 5G мрежово ядро.

За повече информация ни пишете на vad@asbis.com