Най новите работни станции и настолни платформи от висок клас за професионалисти и ентусиасти

Intel ускорява въвеждането на изкуствен интелект и обновява цените на Intel Xeon W и процесорите от серията X

BUY ONLINE

Intel® Xeon® Processors

НОВИНИ

  • Intel анонсира най-новото поколение Intel® Xeon® W-2200 и платформи, базирани на серията X, налични през ноември.  
  • С последните си две платформи Intel продължава линията на изкуствения интелект в изчисленията, ускорявайки въвеждането му с Intel® Deep Learning Boost в настолните компютри от висок клас (HEDT) и работните станции.
  • Intel обновява цените на Xeon, X-серия и избрани Intel® Core™ процесори, доставяйки повече стойност и достъпност на клиентите с портфолиото си от иновативни продукти.

SANTA CLARA, Calif., Oct. 7, 2019 – Intel обяви най-новата продуктова линия на Intel Xeon W и серия X процесори, давайки възможност на създателите на съдържание и компютърните ентусиасти да се възползват от по-висока производитленост и наличието на изкуствен интелект. Проектирани специално за клиента в отговор на разнообразните му нужди, новите Xeon W-2200 и процесорите от серията X ще бъдат налични през ноември, заедно с нова ценова структура.

Intel е единствената компания, която предлага пълно портфолио продукти за компютърни ентусиасти и създатели на съдържание. Новите процесори Xeon W-2200 и процесорите от серията X затвърждават линията на компанията – налични са първите работни станции и компютри от висок клас, които предлагат ускоряване на изкуствения интелект с интеграцията на Intel Deep Learning Boost – повече от 2 пъти в сравнение с предишното поколение. В допълнение новата продуктова линия се характеризира с Intel® Turbo Boost Max Technology 3.0, допълнително подобрена в полза на софтуера, като симулиране и моделиране, подобрявайки производителността  чрез идентифициране и приоритизиране на най-бързите налични ядра.

“Общностите на ентусиастите и професионалните създатели на съдържание се нуждаят от високотехнологични продукти, отговарящи на техните специфични нужди. Това означава най-добрия софтуер и хардуер, но и интегриране на изкуствен интелект," сподели Frank Soqui, Intel вицепрезидент и генерален мениджър на Desktop, Workstation and Channel Group. “Дали сте учен, кинематограф или със свободна професия, Intel Xeon W и X предлагат мощност и гъвкавост при избора, давайки възможност за креативност и производителност дори и при най-тежки работни натоварвания.”

Ултимативната платформа за професионални създатели на съдържание

Платформата Intel Xeon W-2200 е ултимативната опция за професионалистите в областта. Осемте нови процесора (W-2295, W-2275, W-2265, W-2255, W-2245, W-2235, W-2225 и W-2223) осигуряват изключителна производителност и разширени възможности за работа с данни, визуални ефекти, 3D рендване, сложни 3D CAD, AI разработки и др. Могат да бъдат вложени в различни конфигурации и форм-фактори – от малки настолни компютри до големи тауър машини – както и да включват вградени възможности за сигурност и надеждност, като ECC поддръжка и Intel vPro™. 

За допълнителна информация изтеглете Intel Xeon W-2200 product brief.

Мост между ентусиастите и създателите на съдържание

За фрилансърите, професионалистите и ентусиастите, които не се интересуват от машини от бизнес тип, процесорите Intel Core X осигуряват възможност и за овърклокване. Тези четири нови процесора (i9-10980XE, i9-10940X, i9-10920X и i9-10900X) са специално пригодени за по-тежки работни натоварвания, включително редактиране на видео и изображения, разработване на игри, и 3D анимация. В допълнение предоставят и още възможности, като Intel Performance Maximizer, който улеснява настройките на отключения процесор, базиран на индивидуалното представяне на серията Х.

За повече информация моля изтеглете Intel X-series product brief.

Допълнителни ценови обновявания

Освен при Intel Xeon W и серията X, Intel въведе и нови цени на процесорите от серията Intel Core S без интегрирана графика. Intel ще разчита на тези процесори в по-дълъг срок, което дава възможност за промени в портфолиото и цените където е необходимо. Новите цени влизат в сила веднага.

SKU таблици

  

Пълната таблица (PDF, 209.32 Kb)        Пълната таблица (PDF, 349.01Kb)