По време на събитие на световни инфлуенсъри в Сеул

Intel ускорява технологията, ориентирана към данни, с иновации при паметите и сторидж системите

BUY ONLINE

Всички Intel® Optane™ продукти

Intel предлага на клиентите си уникална Intel® Optane™ технология и Intel® 3D NAND решения за облака, изкуствения интелект и мрежовите приложения.

"Светът генерира данни с изумително висока скорост, а  бизнесите все повече се затрудняват с обработването им. Извличането на стойност от всички тези данни ще бъде критично при определяне на печелившите и губещите компании. Необходими са решения, базирани на последните технологии при паметите и сторидж системите – това, което правим в Intel." – Rob Crooke, Intel вицепрезидент и генерален мениджър на Група за енергонезависими решения за памет.

Какво анонсира Intel: Планирана е нова производствена линия за Optane технология в Рио Ранчо, Ню Мексико; анонсиране на Intel Optane памет от второ поколение, с кодово име "Barlow Pass," която се очаква на пазара през 2020 година заедно с Intel® Xeon® Scalable процесори от следващо поколение; както и първата демонстрация на 144-слойна QLC (Quad Level Cell) NAND за SSD-та за дейта центрове, което също се очаква през 2020 година. 

Защо е важно всичко това: Огромните количества данни, генерирани от машините, изискват анализ и обработка в реално време, за да има полза от самите данни. Тази необходимост разкри пропуски: обемът на DRAM не е достатъчно голям, а SSD устройствата не са достатъчно бързи. Този пропуск се запълва от Intel Optane DC Persistent Memory. А когато са нужни още по-големи обеми, на помощ идва технологията Intel Optane и връзката със сторидж интерфейси. В допълнение, традиционните твърди дискове не са достатъчно бързи за съвременните изчисления – тук комбинацията от Intel Optane технология и QLC NAND влиза в играта. В резюме, Intel Optane е уникална комбинация от материали, структура и продуктивност, която не може да бъде достигната от други съвременни технологии при паметта и сторидж системите.

Как клиентите ще използват паметта и сторидж устройствата на Intel: Голям брой клиенти, в това число и Microsoft, разчитат на решенията на Intel, които внасят значителни промени в клиентската операционна система при поддръжката на нови възможности и опции, като например бързо стартиране и зареждане на игри. Intel демонстрира и своето еднопортово Optane SSD за ключови корпоративни клиенти, с възможност за покупка през следващата година.

Свържете се със специалистите от ASBIS за повече информация относно продуктите Intel® Optane™