Intel представи Intel Neural Compute Stick 2

Intel Neural Compute Stick 2

Какво ново: Intel организира първата си конференция за разработчици на изкуствен интелект (AI) в Пекин на 14 и 15 ноември. Компанията стартира със създаването на Intel® Neural Compute Stick 2 (Intel NCS 2) AI алгоритми за прототипи на компютърно виждане в мрежата. Въз основа на процесора за обработка на визията Intel® Movidius ™ Myriad ™ X (VPU) и поддържан от инструмента за разпространение на OpenVINO ™ на Intel®, Intel NCS 2 осигурява бързи темпове за разработка на приложения за внедряване на невронни мрежи, генериране на невронни изчислителни стикове. Intel NCS 2 позволява тестване на невронни мрежи, настройка и създаване на прототипи, така че разработчиците могат да преминат от прототипи в производство като използват редица фактори на визуалния ускорител в реални приложения.

"Първото поколение Intel Neural Compute Stick създаде общност от разработчици на AI в комбинация с форм-фактор и цена, която не съществуваше досега. Ние сме развълнувани да видим какво създава бъдещата общност с голямото подобрение за изчислителната мощност, на новия Intel Neural Compute Stick 2. "- каза Naveen Rao, корпоративен вицепрезидент на Intel и генерален мениджър на AI Products Group

Какво прави: Засилването на компютърните визии и AI на прототипите на нещата (IoT) и на крайните устройства е лесно с подобрените възможности на Intel NCS 2. За разработчиците, работещи с камера, дрон, за промишлена робота има интелигентно домашно устройство, Intel NCS 2, което предлага всичко необходимо по-бързо и по-интелигентно.

Intel NCS 2 се захранва от най-новото поколение Intel VPU – Intel Movidius Myriad X VPU. Това е първото, което включва невронни компютри – специален ускорител на хардуерните невронни мрежи, който осигурява допълнителна производителност. В комбинация с Intel Distribution на OpenVINO инструменти, поддържащ повече мрежи, Intel NCS 2 предлага на разработчиците по-голяма гъвкавост на прототипи. Освен това, благодарение на Intel® AI: In Production екосистемата, разработчиците вече могат да прехвърлят своите прототипи на Intel NCS 2 към други фърмоерни фактори и да произвеждат своите проекти.

Как работи: С лаптоп и Intel NCS 2, разработчиците могат да направят своите приложения за компютърно видеонаблюдение и компютърна визия за минута. Intel NCS 2 работи на стандартен USB 3.0 порт и не изисква допълнителен хардуер, позволяващ на потребителите безпроблемно да конвертират и след това да внедряват компютърно обучени модели на широк набор от устройства на родна основа и без интернет или облачно свързване.

Първото поколение Intel NCS, стартирано през юли 2017 г., и е използвано от хиляди разработчици, присъствало в повече от 700 видеозаписи за разработчици и е използвано в десетки научни разработки. Сега с по-голяма производителност NCS 2, Intel дава възможност на общността на AI да създава още по-амбициозни приложения.

Какво се случва в Intel AI DevCon Пекин: Повече от 1000 разработчици на AI, изследователи и клиенти на Intel и поддръжници се събират в Intel® AI DevCon Пекин, за да си сътрудничат за напредъка на AI и да чуят най-новите актуализации на портфолиото от технологии на Intel:

Cascade Lake, бъдещ процесор Intel® Xeon® Scalable, който ще въведе постоянната памет на Intel® Optane ™ DC и набор от нови AI функции, наречени Intel DL Boost. Този вграден ускорител на AI се очаква да ускори натоварването при внедряване на обучение, като подобри разпознаването на изображението в сравнение с настоящите Intel Xeon Scalable процесори.

  • Дизайнът на Vision Accelerator на Intel Продуктите е насочени към производителността на AI и анализите на крайните устройства, се предлагат в две форми: една, която включва масив от Intel Movidius VPU и един от високопроизводителните Intel® Arria® 10 FPGA. Решенията за ускорителя се основават на OpenVINO инструментариума, който осигурява на разработчиците подобрена производителност на невронни мрежи за различни продукти на Intel и им помага да разкрият в реално време икономически ефективен анализ на изображенията и разузнавателна информация в реално време в своите устройства за интернет.
  • Spring Crest е Intel Nervana ™ процесорът за невронни мрежи (NNP), който ще бъде достъпен на пазара през 2019 г. Семейството Intel Nervana NNP използва изчислителни техники, специфични за AI, като плътни матрични множители.