Intel обяви новата си серия Optane SSD 900P за настолни машини и работни станции - първите SSD устройства

Впечатляващо бърз гeйминг с Intel Optane SSD 900P

Intel, в сътрудничество с Robert Space Industries, анонсира новите SSD дискове по време на CitizenCon във Франкфурт, Германия.

Новата серия осигурява  невероятно ниска латентност и изключително високи скорости на четене и запис – до четири пъти по бързи от  NAND-базираните SSD дискове. С новите SSD устройства потребителите ще отключат максимално потенциала на своите платформи.

До 22 пъти  по-добрата издръжливост спрямо другите типове SSD дискове осигурява спокойствие дори и на „най-взискателните“ потребители.

“Intel Optane SSD 900p предоставя за първи път на потребителите отлична производителност и издръжливост, благодарение на Optane технологията. Уверени сме, че крайният клиент ще открие предимствата на тези дискове, за да постигне целите си“, е мнението на Bill Leszinske , вицепрезидент на Intel.

По-време на събитието Интел демонстрира уникалната вселена на Star Citizen върху геймърска конфигурация с процесор i9 и SSD 900p.

„Intel 900p SSD серията е най-бързата, която някога съм ползвал“, е мнението на Chris Roberts, председател и CEO на Cloud Imperium Games и Roberts Space Industries. “Нашият инженерен екип работи върху технологията с цел подобряване на времето за зареждане, използвайки новите техники, разработени за Star Citizen и оптимизирани за Intel Optane 900P серия. 900Р е най-бързото тествано от нас SSD до момента. Ние продължаваме да работим по-подобряването на Star Citizen, така че ползите от Intel Optane устройствата да стават все по-големи в бъдеще.“

Повече информация за Intel Optane 900p можете да намерите на https://www.intel.com/content/www/us/en/products/memory-storage/solid-state-drives/gaming-enthusiast-ssds/optane-900p-series.html