Ново поколение на умна гривна Razer

На изложението CES в Лас Вегас Razer, популярни с гейминг периферията си, представиха ново поколение на умната си гривна Nabu под името Nabu X. Това не е ъпгрейд на първия модел, а просто различна разработка – с по-опростени възможности, дизайн и много по-ниска цена.

 

 Гривната Nabu X няма дисплей и изглежда като обикновена силиконова каишка със скрит отдолу й сензор – 3 LED  индикатор. Индикаторите могат да светят в различни цветове, които се настройват от приложението. Интересното в случая  е, че въпросните индикатори са на отделен „модул“ който може да се сваля от гривната

 

 

Целта й е да измерва активността Ви, следейки изминато разстояние, направени крачки, изгорени калории, активни минути и състояние на съня.

 

 

Освен това устройството дава сигнал за всякакви известия от приложения, телефонни обаждания и SMS-и, което става с лека вибрация и подсветка на 3те диода.

Стандартно гривната ще се продава за $49.99. Отначало Nabu X ще е налична само с черна каишка, но по-късно ще има още зелена и бяла.