Eyefinity със SAPPHIRE HD 7950 FleX

Купете онлайн

Sapphire Flex Series
 

Директна поддръжка на 3 DVI монитора в режим Eyefinity със Sapphire серия 7000.

От SAPPHIRE Technology анонсираха SAPPHIRE HD 7950 Flex Edition, уникално решение за игра и работа на няколко екрана, базирано на Core Next графична архитектура от AMD.

Повечето графични карти, базирани на AMD технологията съответно изискват третия монитор в режим Eyefinity да бъде DisplayPort монитор или монитор свързан чрез активен DisplayPort адаптер. SAPPHIRE Flex обаче може да поддържа три DVI монитора в Eyefinity, без да е необходимо свързването чрез адаптери. При тази серия първите два монитора са свързани към два DVI порта на картата, а третия към HDMI порт с преходник от DVI, който включен в комплекта.

SAPPHIRE HD 7950 Flex е най-ефективната карта с Eyefinity функция, позволявайки на геймърите да използват достъпни DVI монитори за всичките три екрана. Може да се добавят допълнителни екрани, но трябва да бъдат свързани посредством DisplayPort. С честотни скорости на ядрото от 860MHz и 1250Mhz този модел е малко по-бързо, отколкото стандартната видео карта HD 7950 и може лесно да се конфигурира на няколко екрана, за да задоволи изискванията и на най-запалените геймъри.

За ентусиастите, които искат да максимизират производителността, може да изтеглят най-новата версия на SAPPHIRE TriXX, приложение за овърклок. TriXX позволява настройка на GPU честотите, както на ядрото, така и на паметта като в същото време непрекъснато показва работната температурата. С TriXX разполагате и с пълен контрол върху скоростта на вентилатора, както и възможността за създаване на работни режими спрямо натоварването.

Серията HD 7000 е третото поколение видео карти с поддръжка на DirectX 11. SAPPHIRE HD 7950 е съвместима с DirectX 11.1 и новата операционна система Windows 8. Комуникацията с дъното също е оптимизирана с последния високоскоростен PCI-Express интерфейс Gen3.0.

Подобрение има и при HDMI конфигурацията. С HDMI 1.4a тази серия поддържа стереоскопичен 3D с 60Hz на око – общо 120Hz.

APP Acceleration е приложение за серията HD 7000 и оптимизира типичните приложения включващи видео кодиране и декодиране, компресия и обработка, разпространение, игри или видео конференции. Това приложение също може да повиши ефективността в ежедневните задачи като сърфиране в Интернет, офис приложения и компресиране на файлове.

За повече информация моля посетете www.sapphiretech.com