Sparkle пуска GeForce GTX 285 Plus с ново, високоефективно охлаждане

Охлаждането се нарича Accelero Xtreme и е разработка на Arctic Cooling, която позволява и по-високи работни честоти в новата видеокарта, като същевременно поддържа температурата с 20°C по-ниско от VGA решенията със стандартни охладители.

Новата видеокарта Sparkle GeForce GTX 285 Plus е първият VGA продукт на пазара, оборудван с охлаждащата система Accelero Xtreme на компанията Arctic Cooling, която по всяка вероятност ще се хареса особено много на ентусиастите-овърклокъри и хард-геймъри. Accelero Xtreme решението е с дизайн, използващ 5 топлинни тръби, специален радиатор със 107 ребра и три мощни управляеми 92-милиметрови вентилатора. Охладителят е способен да разсейва до 240 вата топлина и да гарантира поне 20°C по-ниски работни температури в сравнение с VGA решенията със стандартни охладителни системи.

Освен, че поддържа "арктични" температури на видеокартата, подобрява потенциала за овърклок и увеличава жизнения цикъл на устройството, новият охладител на Arctic Cooling е също изключително тих, благодарение на специалния нов електродвигател на вентилаторите и шумоподтискащия корпус на цялото решение.
Новият охладител е позволил на VGA производителя да повиши фабрично честотите на GeForce GTX 285 Plus картата си, които в случая са 666 MHz за GPU процесора, 1512 MHz за шейдърния блок и 2520 MHz за вградената GDDR3 видеопамет (в размер на 1 GB и с 512-битова шина).