Hitachi влиза в ‘100-те най-добри продукти през 2007г.’ на PC World

Сан Хосе, Калиф – 29-ти Май, 2007 – Hitachi Global Storage Technologies (Hitachi) бе класирана от списание PC World в ‘100-те най-добри продукти през 2007г.’. Deskstar 7K1000 на Hitachi, първият и единствения в света едно-терабайтов (1TB) хард диск, бе класиран на 20-то място от общо 100 в списъка със ‘100-те най-добри продукти през 2007г.’ и бе единственият хард диск в него. Статията покриваща всички продукти в този списък е вече на разположение в PCWorld.com и също така ще присъства в юлското издание на PC World, което ще излезе на 12-ти Юни.

Хард дискът Deskstar 7K1000 започна да се доставя на ритейлърите и онлайн ритейлърите в края на Март 2007г. Hitachi Deskstar 7K1000 предлага ненадминато качество което може да удовлетвори потребителите които желаят да създават, споделят и запазват своята дигитална информация във все по-големи количества.

‘За нас е чест да получим тази престижна награда от PC World. Тя представлява един голям успех за нашият Deskstar екип и за Hitachi,’ каза Шинджиро Ивата, главният маркетингов експерт от Hitachi Global Storage Technologies. ’Ние искахме да разработим хард диска с най-голямата вместимост и най-голямата производителност за да задоволим изискваният на PC ентусиастите и последователните позитивни отзиви от индустрията по повод Deskstar 7K1000  са доказателство че сме успели.’

Класацията ‘100-те най-добри продукти през 2007г.’ удостоява с внимание продукти които сливат практични качества с нововъведения и рефлектира бързо променящият се пазар. За да избере победителите, редакторите на PC World преглеждат стотици продукти, включително тези, които са се появили в списанието в последните 12 месеца. Печелившите продукти и услуги биват избрани благодарение на техният образцов дизайн, употребяемост, възможности, производителност и нововъведения.

‘Продуктите които печелят наградата на PC World поставят стандарта за качество в IT индустрията,’ каза Хари МакКракен, вице-президент/главен редактор на PC World. ‘От преносими компютри и защитет софтуер, до mp3 плеъри и смартфони, редакторите награждават само най-изтъкнатите продукти в тази ежегодишна програма. Поздравления за Hitachi и техният едно-терабайтов хард диск Deskstar 7K1000.’

Deskstar 7K1000 е изграден благодарение на най-издържливата перпендикулярна магнетична технология за записване в индустрията, позволявайки на Hitachi да разшири капацитета отвъд предлагания в сегашните 3.5-инчови хард дискове. Терабайтовият диск на Hitachi предлага 3.0Gb/s Serial-ATA (SATA) интерфейс и голям 32 MB дата буфер, за да достави желаната производителност за хай-енд приложения.