Бърз и надежден

Ultrastar® DC SN655 NVMe™ Data Center SSD – Не просто сторидж, а стратегия за данни!

Отключване на пълния потенциал на SSD устройствата за дейта центрове

Western Digital® NVMe™ SSD осигуряват надеждна производителност и сигурност, от които се нуждаят корпоративните среди. Ultrastar® DC SN655 NVMe SSD добавя към фамилията Ultrastar SN65x устройство с двоен порт, разширени възможности за криптиране и допълнителна производителност. Ultrastar® NVMe™ SSD продължават да бъдат идеалното решение за облачни и сървърни доставчици, които се нуждаят от производителност, голям капацитет, оптимизирана цена, добра производителност за своите приложения с интензивно използване на данни. С дублиране на портовете и възможност за възстановяване при отказ, защита на данните от край до край и допълнителни корпоративни функции, SN655 гарантира, че вашите данни са защитени и достъпни при необходимост. С производителност с голям капацитет и ниска латентност, достигаща до 1,1 милиона IOPs, доставчиците на сторидж решения са в състояние ефективно да увеличат капацитета за модерни приложения, обработващи големи неструктурирани обеми от данни за анализи, изкуствен интелект или машинно обучение. С работни натоварвания, нарастващи до гигабайти и дори петабайти, оптимизираните за сторидж Ultrastar® NVMe SSD устройства намаляват времето за анализ на големи данни и позволяват ефективно машинно обучение.

Характеристики

Новите Ultrastar® DC SN655 NVMe™ SSD дискове включват следващото поколение Western Digital® NVMe™ 1.4b контролер с интерфейс PCIe® Generation 4.0 и Western Digital® BiCS5 TLC 3D NAND. NVMe предоставя на хостовете достъп с ниска латентност до директно свързани NVMe™ SSD дискове или до NVMe-oF™ масиви за съхранение. BiCS5 TLC 3D NAND е следващото поколение 3D NAND, управляващо по-високи плътности на mm² за по-голям капацитет от предишните поколения, до 15,36TB. Оборудван с най-новото PCIe Generation 4.0, SN655 позволява производителност в мащаб за все по-големи работни натоварвания. Проектиран и създаден за стандартната 2.5” SSD инфраструктура за съхранение, SN655 включва поддръжка за U.2 и U.3 платки. Със защита от загуба на захранване от корпоративен клас, 2,5M MTBF (прогнозно) и 1,0 DW/D** с 5-годишна ограничена гаранция, IT мениджърите могат уверено да внедряват и мащабират своите центрове за данни.

Ultrastar® DC SN650 и SN655 NVMe™ SSD са оптимизирани за облачни и мащабируеми работни натоварвания, осигурявайки голям капацитет, по-висока последователност на QoS и по-добро използване за Cloud-as-a-Service предложения, виртуализация и съхранение на обекти или файлове. Нововъзникващите работни натоварвания за големи данни, изкуствен интелект и машинно обучение нарастват по размер и сложност и обикновено се съхраняват в разпределени, многослойни или дезагрегирани архитектури. SN65x NVMe SSD са оптимизирани за бърз трансфер на големи обеми  данни и обслужване на множество хостове с постоянна производителност, което ги прави идеалното решение за мащабиране на капацитета и максимизиране на GB/ват.

Области на приложение:

  • Облачни центрове за данни 
  • Разширени или софтуерно дефинирани решения
  • Голяма информация
  • NoSQL или разпределени бази данни
  • AI/ML Deep Learning
  • Архивиране на данни