Intel Core Ultra 200S

Intel представи най-новите си процесори Intel® Core ™ Ultra 200S, предоставящи мощни AI възможности на настолните платформи.

На 10 октомври Intel анонсира новото семейство процесори от серия Intel® Core™ Ultra 200S, което ще разшири AI възможностите и към настолните платформи и ще постави началото на първите декстопкомпютри с изкуствен интелект за ентусиасти. Водено от флагмана Intel® Core™ Ultra 9 285K, последното поколение процесори за настолни компютри за ентусиасти разполага с пет отключени процесора за настолни компютри, оборудвани с до 8 Performance-ядра (P-ядра) от следващо поколение, най-бързите ядра, налични за настолни компютри, и до 16 Ефективни ядра от следващо поколение (E-ядра), които заедно увеличават с 14% производителността при многонишкови работни натоварвания в сравнение с предишното поколение. Новото семейство са първите процесори за настолни компютри с NPU за ентусиасти и ще се предлагат с вграден Xe GPU с най-съвременна медийна поддръжка.


Благодарение на най-новите иновации в ядрото и ефективността на Intel, настолните процесори Intel Core Ultra 200S осигуряват зна намаляване на потреблението на енергия с до 58% по-ниска мощност на пакета в ежедневните приложения и до 165 W по-ниска системна мощност по време на игри. Новата фамилия процесори съчетава повишена ефективност с още по-добра производителност, като също така осигурява до 6% по-бърза еднонишкова и до 14% по-бърза многонишкова производителност спрямо предишното поколение.


С пълни AI възможности, захранвани от CPU, GPU и NPU, ентусиастите получават интелигентната и мощна производителност, от която се нуждаят за създаване на съдържание и игри, всичко това с намален енергиен отпечатък. Предоставяйки компютъра с изкуствен интелект на ентусиастите за първи път, процесорите от серията Intel Core Ultra 200S осигуряват до 50% по-бърза производителност в приложения за създатели с активиран изкуствен интелект спрямо конкурентни водещи процесори. Новодостъпният NPU позволява разтоварване на AI функции. Примерите включват освобождаване на дискретни графични процесори за увеличаване на скоростта на кадрите в игрите, значително намаляване на потреблението на енергия при натоварвания на AI и разрешаване на случаи на използване на достъпност, като проследяване на лица и жестове в игри, като същевременно минимизира въздействието върху производителността.


Серията процесори Intel Core Ultra 200S ще бъде достъпна в ASBIS от 24 октомври 2024 г. Наред с разпространението на най-новите продукти на Intel, ASBIS предоставя ексклузивна програма за помощ на партньори — ASBIS Assist Pro. Програмата включва специализирана експертна поддръжка, обучения и новата услуга за осребряване на точки, предназначена да рационализира вашия процес на възнаграждение с ваучери Intel Points & ASBIS.
Моля, последвайте линка, за да научите повече и да се присъедините към ASBIS Assist Pro.