На MWC 2024 в Барселона Intel обяви своя бъдещ процесор Intel® Xeon® с вградено AI ускорение

Intel доставя AI навсякъде в мрежата, крайните устройства и корпоративния бизнес

В днешните прес съобщения фокусът на Intel пада върху новите възможности пред индустрията за по-нататъшно модернизиране и монетизиране на 5G, крайни и корпоративни инфраструктури и инвестиции, както и въвеждането на AI навсякъде. За повече от десетилетие и заедно с клиентите и партньорите на Intel, компанията трансформира днешната мрежова инфраструктура от фиксирана функция към софтуерно дефинирана платформа и постига успех с повече от 90 000 внедрявания в реалния свят.

В сътрудничество с доставчиците на софтуер за 5G Intel визуализира своя процесор Intel Xeon от следващо поколение за 5G ядро с кодово име Sierra Forest, демонстрирайки 2,7 пъти подобрение на производителността.

Архитектурата на Intel е гръбнакът на облачните, софтуерно дефинирани основни мрежи по целия свят, като повечето виртуализирани мрежови сървъри работят с процесори на Intel. Като основен избор за оператори, производители на оборудване и доставчици на софтуер, платформите Intel Xeon поставиха летвата в комерсиалните внедрявания за производителност на ядрото на 5G с превъзходна TCO и цялостно управление на захранването – всичко това се доставя чрез екосистема от световен клас.

Освен това Intel обяви платформата Edge, модулна и отворена софтуерна платформа, която позволява на предприятията да изграждат, внедряват, изпълняват, управляват и мащабират крайни и AI решения на стандартен хардуер с лекота, подобна на тази в облака.

Платформата Edge на Intel има уникални възможности, включително поддръжка за хетерогенни компоненти за по-ниски TCO и безконтактно, базирано на политики управление на инфраструктура и приложения и AI в набор от крайни възли с един панел. Освен това разполага с вграден AI с OpenVINO™, за да позволи оптимизиране на AI прогнози и решения в реално време и динамично разположение на работното натоварване в инфраструктурния софтуер за внедряване на приложения.