Intel добавя два нови графични процесора Intel Arc Pro - Intel® Arc™ Pro A60 и Pro A60M - като нови попълнения към гамата от професионални графични процесори от серията Intel® Arc™ Pro A.

Intel представя графичните процесори Intel Arc Pro A60 и Pro A60M

Новите продукти са значителна стъпка в производителността в семейството на Intel Arc Pro и са внимателно проектирани за потребители на професионални работни станции с до 12 GB видео памет (VRAM) и поддръжка на четири дисплея с висок динамичен диапазон (HDR) и Dolby Vision®.

Серията графики Intel Arc Pro предлагат нова опция за GPU пространството на работната станция. В сравнение със съществуващите продукти на Intel Arc Pro, Intel Arc Pro A60 и A60M предлагат удвоен брой PCIe ленти – 16, два пъти по-висока честотна лента на паметта при 384 гигабайта в секунда, два пъти повече специализирани AI Xe Matrix Extensions (XMX) двигатели – 256, и два пъти повече единици за проследяване на лъчи – 16. Разполагат и с пълна поддръжка за кодиране и декодиране на медии, включително AV1. По този начин графичните процесори Intel Arc Pro са идеални за компютърно проектиране и моделиране (CAD/CAM), задачи за извеждане на AI и обработка на медии в специализирани бизнес среди.

Графичните процесори Intel Arc Pro разполагат с тримесечни ъпдейти на драйвери за редовни оптимизации на производителността и са ISV1-сертифицирани от водещи приложения за работни станции, използвани в архитектурата, инженеринга и строителството, както и дизайна и производствените индустрии.

Графичните процесори за работни станции на Intel са оптимизирани също така и за медийни и развлекателни приложения като Blender и изпълняват библиотеки за рендиране и проследяване на лъчи в Intel® oneAPI Rendering Toolkit, за да осигурят създаването на високопроизводителни реалистични визуални изживявания.