Сървъри базирани на новото поколение процесори Intel Xeon E-2300

Supermicro разширява портфолиото си с високопроизводителни Single-Processor системи

Micro Computer, Inc. (SMCI), световен лидер в корпоративните изчисления, съхранение, мрежови решения и екологични изчислителни технологии, обяви разширяването на портфолиото си с еднопроцесорни системи, базирани на новите Intel Xeon E-2300 и Intel Xeon от трето поколение мащабируеми процесори. Тези нови системи поддържат широк спектър от приложения на нарастващите вертикални пазари. В резултат на това клиентите могат да оптимизират точната конфигурация, необходима за техните приложения, обхващаща сървъри от начално ниво за интелигентните системи.

С процесорите Intel Xeon E-2300, MicroBlade® и MicroCloud поддържат приложения, които изискват изчислителна инфраструктура с висока плътност, включително поточно предаване на съдържание, EDA, интерактивни игри и екземпляри от облаци от гол метал. Предприятията също могат да се възползват от системи, базирани на това ново семейство процесори, с увеличени входно – изходни и защитни функции, което прави тези системи идеални за уреди и за приложения за сигурност.

Новите процесори на базата на мащабируеми процесори Intel Xeon от трето поколение с едно гнездо, като 6U SuperBlade®, са идеални за приложения с много плътни устройства с висока плътност. Крайният сървър за монтиране на стена Supermicro SuperServer E403 за телекомуникационни среди използва по-високия брой ядра, по-голям капацитет на паметта и по-бърз I/O, необходим за постигане на висока производителност при оптимизирани ценови точки.

"Нашите решения и системи с голям обем на позволяват нов клас изчисления за предприятия и доставчици на облаци, позволявайки ново поколение приложения, които оптимизират бизнес производителността и TCO“, заяви Чарлз Лианг, президент и главен изпълнителен директор на Supermicro. „Ние доставяме разширено портфолио от системи с един процесор, оптимизирани за приложения, които ще осигурят точно най-добрата производителност и ефективност за целеви работни натоварвания, включително телекомуникационни услуги, сториджи, сигурност, изкуствен интелект."

"Новите системи с едно гнездо на Supermicro осигуряват висока производителност и възможностите за захранване на разширен набор от работни натоварвания в центъра за данни. Тези нови системи разполагат с PCI-E 4.0 I/O, който премахва тесните места и ускоряват приложенията в сравнение със системите с по-ранни поколения процесори. Те също така включват поддръжка за функциите за сигурност на SGX на Intel. Новите системи с едно гнездо се предлагат в различни форм-фактори, включително сървъри за монтаж и работни станции.

Мащабируемите процесори на Intel Xeon с едно гнездо от трето поколение поддържат до 16 DIMM слота, което позволява до 4TB DRAM или 6TB DRAM + Intel Optane Persistent Memory (Pmem) – този капацитет памет за системи с едно гнездо е безпрецедентен. Процесорните системи Intel Xeon E-2300 осигуряват съществена производителност на сървъра за малкия бизнес с до 8 ядра и 128 GB DDR4 памет при 95 Watts TDP.

Сървърите от Supermicro, които са оптимизирани за приложения с едно гнездо, включващи мащабируеми процесори Intel Xeon от трето поколение, включват:

  • SuperBlade – Highest-density multi-node systems
  • 5G/Edge – Configurable mobile networks and data center-class computing at the Intelligent Edge
  • Mainstream – Versatile rackmount servers for enterprise applications
  • WIO – I/O optimized rackmount servers
  • Storage – Enterprise-optimized storage systems

В допълнение, новите сървъри Supermicro, които използват Intel Xeon E-2300, включват:

  • MicroBlade – Versatile and scalable multi-node solutions
  • MicroCloud – High-density systems for dedicated or scalable cloud hosting
  • WIO – Cost-effective I/O optimized rackmount servers
  • Mainstream – Entry-level enterprise rackmount servers