Асбис стана официален дистрибутор за Kaspersky Lab в България

 

Бългрия ( София) , Ноември 04, 2009 – Асбис , лидер в дистрибуцията на ИТ продукти на бързо развиващите се пазари в Европа, Близкия Изток и Африка, подписа договор за дистрибуторство с Kaspersky Lab, водеща фирма в разработката на решения за управление и защита на съдържанието.

Основен фокус за Асбис са високо конкурентните пазари на малкия и среден бизнес, като решенията на Kaspersky за ИТ сигурността ще бъдат на разположение на оторизираните риселъри в България и Румъния чрез широката мрежа на Асбис от корпоративни и потребителски канали в тези две страни от Европейския съюз. Статусът на АСБИС като VAD (value-added distributor) ще даде предимство на клиентите на Kaspersky, значителна подкрепа по отношение на маркетинг, продажби и техническа поддръжка.

VAD (value-added distributor) е най-високото ниво на програмата за партньорски отношения на Kaspersky, подкрепена от изключително успешното партньорство между Асбис и Kaspersky Lab в Русия.

„Сигурността на информационните технологии е жизненоважна точка на корпоративните и потребителски пазари днес, а продуктите на Kaspersky се отличават с високо ниво на защита, продуктивност, лесна управляемост и опростеност” , каза Лоран Журно, Изпълнителен Вицепрезидент маркетинг и продажби в Асбис. „За нас е удоволствие да предлагаме продуктите на Kaspersky на нашите риселъри в България и с нетърпение очакваме да разширим статуса си на официален дистрибутор и в други държави на Европейския Съюз.”

„Подписването на партньорски договор за дистрибуция с Асбис за Румъния и България е голяма стъпка за нас към изграждане на лидерска позиция на пазарите на тези две страни” , каза Теодор Чимпоесу, Управляващ Директор на Kaspersky Lab  за Румъния и България. „ Ние вече имаме силни позиции в Румъния и сме сигурни, че заедно с Асбис и останалите партньори ще постигнем същото и в България.”

 

За Kaspersky Lab

Kaspersky Lab предоставя най-бързата защита срещу заплахи за ИТ сигурността в световен мащаб, включително срещу вируси, шпионски програми, хакерски, фишинг и спам програми. Kaspersky Lab е един от основнитедоставчици на решения за защита на информацията в света. Продуктите и технологиите на компанията се използват от над 250 милиона потребители по света. Технологията на Kaspersky е лицензирана от водещи вендори по сигурността в глобален мащаб. Групата от компании Kaspersky lab, с главен офис в Москва, има пет регионални дивизии и голям брой локални офисив цял свят. Може да научите повече за Kaspersky Lab, като посетите сайта на компанията http://www.kaspersky.com