Dell EMC обяви PowerEdge XE8545 с AMD EPYC 7003

С обявяването на новите процесори AMD EPYC 7003 Dell Technologies също представиха своето обновено портфолио от сървъри Dell EMC PowerEdge, започвайки с новия Dell EMC PowerEdge XE8545 с повече изчислителни възможности и подходящ за по-големи натоварвания.

За първи път беше обявен изцяло новият Dell EMC PowerEdge XE8545. Този сървър има за цел да опрости AI инфраструктурата в центъра за данни. XE8545 прави това, като оптимизира и ускорява I/O производителността. Що се отнася до хардуера, XE8545 съчетава максималния брой ядра на два мощни процесора AMD EPYC 7003 с четири от най-ефективните графични процесори NVIDIA A100. Сървърът е един от първите с новата платка NVIDIA NVLink с чипове A100

Dell увеличават NVMe скоростта и намаляват латентността. С помощта на PCIe Gen4 NVMe. Това помага да се избегнат тесните места в производителността на големи масиви данни и да се възползвате по-добре от изчислителната мощ на новите процесори.

Самият сървър е 4U форм фактор (стандартна дълбочина), който може да се побере почти във всеки съществуващ център за данни. Въпреки че XE8545 има 2x AMD Milan CPU и 4x NVIDIA A100 SXM4 500W GPU, той все още използва стандартно охлаждане, така че не необходимо течно охлаждане. Опростеният дизайн на сървъра допринася за по-бързо и по-лесно внедряване. Тук Dell използва отново iDRAC в комбинация с OpenManage Enterprise, за да улеснят и управлението.