АСБИС добави Western Digital към своя портфейл

ASBIS Enterprises PLC, водещ доставчик на компютърен хардуер и софтуер за бързорастящите пазари в региона ЕМЕА, допълва своята линия продукти за съхранение на данни с подписването на дистрибуторски договор с Western Digital (WD), един от пионерите и лидерите в сторидж индустрията

Съгласно условията на сключеното споразумение, АСБИС е оторизиран да дистрибутира широка гама решения на WD, която включва твърди дискове за настолни, мобилни, аудио-видео и корпоративни приложения, чрез своите дистрибуторски центрове и локални офиси в 26 страни.

“Стратегическото партньорство с АСБИС подчертава ангажираността на Western Digital към региона на Централна и Източна Европа. Сега ще бъдем в още по-добра позиция да обслужваме този растящ пазар с помощта на авторитетен и добре позициониран партньор, който ще предлага на нашите клиенти не само най-добрите продукти и технологии, но и възможно най-добрия опит в обслужването на клиентите”, каза Петер Едингер, WD вице-президент продажби в ЕМЕА.

“Ние силно вярваме, че нашето сътрудничество с Western Digital ще бъде изключително ползотворно за вендора, за нас, и особено за крайните потребители на сторидж продукти в Централна и Източна Европа и страните от бившия Съветски съюз,” каза Лоран Журну, изпълнителен вицепрезидент продажби и маркетинг в АСБИС. “- Ние ще обединим нашите знания за пазара и непрекъснато разширяващата се база клиенти с опита и технологиите на втория по пазарен дял производител на твърди дискове в света, за да предложим на партньорите си добре-балансиран продуктов портфейл и пълна поддръжка”.

„Очакваме първите количества продукти на WD в нашия склад до 10 дни,” каза Таня Янева, търговски директор на АСБИС България. „- Асбис винаги е бил лидер в продажбите на твърди дискове, добавянето на WD е логична крачка в разширяването на богатия ни сторидж портфейл. Тази стъпка ще доведе до уникалната възможност на нашите клиенти да избират между най-доброто от топ 3-те световни производители,” допълни тя.