АСБИС отново завоюва признанието на ИТ бранша като най-добър дистрибутор в България

 

Според резултатите на годишното проучване на българския ИКТ пазар, проведено от независимия анализатор CBN България, АСБИС България получава най-високото признание сред родните ИТ дистрибутори като Най-добър Дистрибутор за 2007 година. Компанията отстоява тази позиция за пета поредна година.

Проучването се базира на анкета проведена сред повече от 100 български компютърни фирми – системни интегратори и риселъри от всички региони на страната, които на практика са клиенти на българските дистрибуторски компании.

АСБИС България е призната и като Дистрибутор с най-висока степен на доверие за за пета поредна година. Освен това, компанията е посочена като Номер 1 в категориите Най-добра поддръжка на клиентите, Най-добър сервиз и Най-добър В2В сайт.

 Резултатите на проучването сочат компанията като Най-добър дистрибутор на процесори и твърди дискове, и я поставят сред първите 3 в почти всички останали продуктови групи. Мениджърите продажби на АСБИС заемат първите 3 позиции като Най-добри мениджъри продажби, като 5 от търговците на АСБИС са класирани сред Топ 10-те в бранша.

Високото признание на компютърния бранш се поддържа и от публикуваните наскоро финансови резултати. Продажбите резлизирани от АСБИС Груп възлизат на $933 милиона за първите 9 месеца на 2007 г., с ръст от близо 40%. АСБИС България за периода регистрира ръст от над 44%, изпреварвайки сериозно средните темпове за страната.

Според Митко Топалов, регионален директор продажби в АСБИС за България, Румъния, Сърбия и Македония, ръстът се подхранва от високите продажби на основните РС компоненти, както и от стабилното развитие на продуктовите линии Canyon и Prestigio. Друг фактор е разширяването на клиентската база, дължащ се на свиването на сивия пазар след интегрирането на България в Европейския съюз.