Успехите на INFINIDAT - производител на иновативни системи за съхранение

INFINIDAT е лидер в магическия квадрант 2018г. на Gartner за дискови масиви с общо предназначение

През 2018 г. INFINIDAT е обявен за един от лидерите за дискови масиви с общо предназначение.

NFINIDAT е основан от легендарния Моше Янай, който създава продукти като EMC Symmetrix и XIV. За последните три години INFINIDAT е оценен от Gartner като иноватор, който постепенно подобрява позицията си на параза. През 2018 г. В същото време според мащаба “на визията”, INFINIDAT изпреварва лидери на пазара като – HPE, Dell EMC, Hitachi Vantara, IBM.

В сравнение с предишната 2017г.

Водещият продукт на INFINIDAT е хибридна система за съхранение InfiniBox, която успешно се позиционира като алтернатива на всички флаш масиви, като осигурява време за реакция на подмилисекунди и почти автономна работа. INFINIDAT в световен мащаб се доставя основно по модела “Capacity on demand”. Максималният размер на по-стария модел InfiniBox 6212 е до 8.3 петабайта.

InfiniBox гарантира надеждност (99.99999%), като системи за съхранение с оптимизирано използване на флаш технологии и комбинация от DRAM, SSD и голям капацитет NL-SAS дискове за писане, четене и съхранение на данни. За разлика от традиционните масиви за съхранение, които поставят най-активно използваните данни (така наречените “горещи данни”) в кеш паметта, за да се изравнят със съхранението на данни с пълна производителност, In fiBox използва иновативния алгоритъм за Neural Cache, който поставя всички “горещи данни”. "В DRAM. Neural Cache ви позволява да извършвате повечето операции за четене с DRAM скорост, която е почти 1000 пъти по-висока от тази на флаш паметта. Невралният кеш е алгоритъм за самообучение, който в крайна сметка оптимизира работата му. Infinibox използва голям SSD флаш слой, който служи като "подложка" за пропускания на DRAM. Тъй като Neural Cache въвежда I / O модели и оптимизира разполагането на данни в DRAM, флаш слоят превключва от обработката на DRAM пропуски до обработката на I / O промени, които алгоритъмът не може да предвиди (например периодични одити, за които се изискват данни липсват в DRAM). Ефективността на алгоритъма Neural Cache позволява на клиентите да постигнат ефективност на съхранение на нивото на всички флаш масиви и да плащат по-малко.

Продуктовото портфолио на INFINIDATAT включва и InfiniSync, уникална алтернатива на репликацията с три стъпки. InfiniSync репликира всеки вход / изход към DR сайта, без да е необходим буфер за данни. Това се постига чрез запазване на пожароустойчивите, удароустойчиви и водонепроницаеми безопасни операции, които все още не са потвърдени от InfiniBox, инсталиран на уеб сайта на DR. Когато се открие неизправност в мрежа или съхранение, тези съхранени данни се предават чрез високоскоростна Wi-Fi или 4G (LTE) връзка към друг сайт.

Експертите на Gartner в доклада посочват липсата на поддръжка за 16Gbit / s и 32Gbit / s в INFINIDAT функционалността, което може да повлияе на желанието на продавача да се конкурира на пазара на всички флаш масиви. Според INFINIDIDAT, настоящият капацитет за свързване на InfiniBox – 24 порта с 8 Gbit / s и 12x10GbE е повече от достатъчен, за да се гарантира уверено декларираните показатели за ефективност.

 

INFINIDAT може да се похвали, че потребителите, които използват това решение, са много положително настроени към своя опит и са готови да препоръчат INFINIDAT в повечето случаи, отколкото клиентите, използващи Dell EMC или NetApp (според проучването на Gartner Peer Insight).

За повече информация, моля, свържете се със: Bmanov@asbis.bg