Prestigio обяви победителите в фотоконкурса ‘Summer in motion’

Prestigio Technologies Ltd. обяви победителите в ежегодния конкурс за авторска фотография "Summer in motion". Журито и публиката избраха 4 предложения, който ще бъдат наградени от предложените над 500 фотографии от 35 държави по целия свят. Задачата да се избере победител беше изключително трудна, но в крайна сметка трябваше да има победител.

 

Голямата награда се присъжда на снимката озаглавена “Light Flight”

 

Автор е Шакир Зейранов от Русия. "Започнах да правя интересни фотографии от 18 годишен, като в последствие разбрах, че това е моето призвание. Все още не се имам за професионалист, по скоро за любител. Фотографията е като танц по начина, по който аз я разбирам – помага ти да изразиш себе си и да намериш общ език с хората. Предпочитам да снимам хора в различни ситуации, когато са най-непринудени. Предполагам това прави снимките ми толкова харесвани. – казва победителя.

Той ще получи голямата награда от $1000.

 

Второто място отива при Нимай Чандра Гош от Индия за нейната фотография “Winning team”:

Победителката получава Prestigio DVD player 710 и $300.

 

Третото място отива при Кван Цар от Бирма. Неговата фотография се казва Web master” :

Наградата е  Prestigio DVD player 585 и $200.

Наградата на публиката отиде при Катя Ивануша от Словения. Нейната снимка е озаглавена “Jump” 

Наградата е Prestigio Power Bank 501. Устройството представлява външна батерия, която е съвместима с почти всички устройства на пазара.

 

Третият конкурс за авторска фотография приключи, но ние гледаме напред за следващия конкурс на Prestigio, а именно през Декември започва конкурса за карикатури, като победителя ще бъде показан в Дома на Хумора и Сатирата в Габрово по време на традиционния фестивал следващата година.