SAPPHIRE вдига летвата с новата серия графични карти Vapor-X

 SAPPHIRE Technology пуска на пазара новата серия Vapor-X графични карти, които представляват нови версии на HD 4870 и HD 4850. На базата на оригинален дизайн на SAPPHIRE, моделите носят предимствата на охлаждането Vapor-X – тихо и по-ефективно – на широк кръг потребители. С новия дизайн на кулера Vapor-X видеокартите се отличават както с външен вид, така и с производителност.

SAPPHIRE HD 4870 Vapor-X Edition предлага за пръв път избор между 2GB или 1GB DDR5 памет и работи с тактова честота на ядрото 750 MHz, и на паметта 900 MHz. SAPPHIRE HD 4850 Vapor-X Edition разполага с 512MB GDDR3 памет, съответно чстотата на ядрото е 625 MHz, а на паметта – 993 MHz.

И двата модела са проектирани с висококачествени кондензатори и SAPPHIRE ‘Diamond Black’ радиатори-въздуховоди за надеждна работа. Използваните високо-полимерни алуминиеви кондензатори имат много по-добри характеристики от стандартните алуминиеви кондензатори за по-дълъг живот на продукта. Въздуховодът е важен компонент за регулиране на използваното захранване от графичната карта. Позаденият за патентоване SAPPHIRE Diamond Black въздуховод с интегриран радиатор осигурява 10% по-ниска температура и 25% по-добра енергийна ефективност от нормалните въздуховоди.

Графичните карти SAPPHIRE от серията HD 4800 използват най-новата ATI Avivo™ HD технология за подобрено възпроизвеждане на видео. Те разполагат с вграден унифициран видеодекодер от второ поколение (UVD – Unified Video decoder), който сериозно разтоварва централния процесор и предлага гладко декодиране на Blu-ray™ и HD DVD съдържание както за VC-1, така и за H.264 стандартите, а и за Mpeg файлове. На задната скоба е предвиден HDMI конектор, както и DVI и VGA, за максимална гъвкавост на свързването към дисплея. Поддържа се едновременна работа на два екрана.

За Vapor-X

SAPPHIRE бе първата компания, която въведе технологията на паровата камера (Vapor Chamber Technology) в своите графични решения. Първият Vapor-X кулер беше поставен на картите SAPPHIRE HD 3870 ATOMIC и TOXIC, и сега се слага на HD 4870 512MB и 1GB TOXIC

Vapor-X е технология на парова камера, базираща се на същите принципи, както и хийтпайп технологията. Течен охлаждител се изпарява на гореща повърхност, получената пара се кондензира на хладна повърхност и течността се връща върху горещата повърхност. Процесът на ре-циркулация се извършва в празна камера, и се контролира от сложна тампонираща система. При SAPPHIRE Vapor-X системите цялата камера е монтирана в контакт с повърхността на графичния чип.

Текущите TOXIC серии високопроизводителни оверклокнати продукти използват хибридна охлаждаща система, комбинираща Vapor-X при ядрото, за да отнема ефективно топлината от графичния процесор, с топловоди (хийтпайп) и оребрени радиатори. Последните се охлаждат от вентилатор за отвеждане на топлината от камерата, паметите и другите компоненти, и за предоставяне на допълнителен резерв за още по-високи нива на производителност.

SAPPHIRE Vapor-X и хибридните охлаждащи системи са много ефективни, затова могат да използват по-ниска скорост на потока на охлаждащия въздух, съответно по-бавни и по-тихи вентилатори. Изискванията към съвременните компютри са да бъдат по-тихи, и затова подобни решения са добре дошли. Базирана на високия клас графични чипове, новата фамилия е насочена към потребителя-познавач, който иска висока надеждност и нисък шум, но не иска да плаща за специализираната по-бърза памет и овърклок възможности на серията TOXIC.

Купувайте видеокарти Sapphire в В2В е-магазина на АСБИС Buy online at ASBIS B2B e-Shop   |   Още продукти Sapphire в В2В е-магазина на АСБИС Buy online at ASBIS B2B e-Shop