В АСБИС пристигна новото поколение дискове Seagate Barracuda 7200.12

 

Лидерът при твърдите дискове стартира масово производство на модел с рекорден капацитет върху единица работна площ. Новият еднотерабайтов Seagate Barracuda 7200.12 HDD ще разполага само с две въртящи се плочи (7200 об/мин) всяка с по 500GB. Постигната е плътност на информацията от 329 гигабита на кв.инч, което осигурява най-добро съчетания на обем, производителност и надеждност при използване на в настолни компютри, RAID-масиви и външен сторидж.

 „Търсенето на устройства с все по-голям капацитет непрекъснато нараства, защото всеки ден потребителите създават огромно количество цифрова информация. Seagate запазва лидерските си позиции в отрасъла, благодарение на своите нови решения за съхранение на данни и управление на дигиталното съдържание,” каза Том Мейджър, старши вице-президент на поделението Personal Computer Business на Seagate.

 Seagate Barracuda 7200.12 е отлична комбинация на капацитет и производителност за взискателните потребители на съвременни приложения за настолни РС. Разполага със Serial ATA интерфейс с пропускателна способност 3 гигабита в секунда, или трансфер до MB/sec, за бърз достъп до файлове, стартиране на приложения и зареждане на системата. Освен с капацитет 1 терабайт,  3,5-инчовият модел ще се предлага и във варианти 750 и 500GB с 32 и 16MB кеш-памет.

„Първите количества  Seagate Barracuda 7200.12 с капацитет 500 GB са вече в нашия склад, надяваме се да бъдат посрещнати с голям интерес от потребителите заради наистина добрите им показатели,” коментира Константина Маврова, продуктов мениджър в АСБИС България.

Допълнителна информация за твърдите дискове на Seagate  можете да намерите на www.seagate.com,  или чрез официалния дистрибутор АСБИС България www.asbis.bg.