AMD представи мултимедиен браузър със социални функции

В поддръжка на своите платформи Puma и Dragon, AMD представи новото приложение Fusion Media Explorer (FME), предназначено за работа с мултимедийно съдържание. Към момента програмата е бета и може да бъде свалена безплатно от http://amdmember.com/campaigns/FME_friends&Family.html

Цялото потребителско мултимедийно съдържание, включително снимки, клипове и музикални албуми, е представено във вид на иконки, разположени на своеобразна триизмерна лента. Софтуерът е анимиран и адаптиран за работа с процесорите AMD Phenom II и Turion Ultra, както и с видеокартите на ATI.

В същото време, главната особеност на браузъра не е анимацията и възможността за разглеждане на цялото локално съдържание в една програма, а функцията за активна работа с онлайн услугите от типа на YouTube, Flickr, Microsoft Live или Facebook. Така например, интерфейсът на FME позволява да споделяте своите снимки с приятели в социалните мрежи с едно натискане на бутон, а освен това програмата може асоциативно да подбира сходно с локалното съдържание в Интернет. Поддържат се и аналогови телевизионни предавания (при наличие на съответния тунер), но за сега само за стандарта NTSC.

Към момента продуктът е предназначен за работа в средата на Windows Vista, а операционните системи Windows XP, Windows 7 Beta и Linux не се поддържат.