ASBISc Enterprises Plc

ASBIS с най – високите месечни продажби през юли 2020г.

През юли 2020г. фирмата е с консолидиран оборот на стойност приблизително 182 милиона щатски долара, спрямо 138 милиона долара през юли 2019г., което представлява увеличение от около 32%.

Сергей Костевич, изпълнителен директор и председател на съвета на директорите в ASBISc Enterprises Plc, коментира: „Започнахме третото тримесечие на тази година много добре и записахме приблизително 32 процента ръст на годишните приходи. Нашият екип прави всичко възможно да задоволи нарасналото търсене на ИТ пазара. Изпълнени са няколко големи оферти за закупуване на оборудване и наблюдаваме по-нататъшно положително развитие на пазарите, на които оперираме. Не отчитаме закъснения в доставките от нашите партньори. Всички регистрирани продуктови линии имат ръст през този месец, като най-голям скок е регистриран при смартфоните и процесорите, които са се увеличили съответно със 120% и 39% в сравнение с юли миналата година. Много сме доволни от резултатите през юли и това е само началото на втората половина на годината. Очакваме с нетърпение постиженията от следващите месеци.“

Резултати на Асбис от второто тримесечие на 2020г. в стравнение с 2019г.

ПРОДАЖБИ ПО РЕГИОНИ

Регионите на бившия Съветски съюз и Централна и Източна Европа традиционно имат най-голям дял в приходите на Групата. Това не се е променило през първата половина на 2020г. През този период продажбите нарастват с 14,4% и 14,6%. Делът на бившия Съветски съюз в общите приходи нараства до 51,93% през първото полугодие 2020г., спрямо първото полугодие на 2019г. – 50,74%

ПРОДАЖБИ ПО ПРОДУКТОВИ ЛИНИИ

Първата половина на тази година показа, че ASBIS значително увеличи приходите си въпреки продължаващата пандемия COVID-19. За пореден път компанията показва, че благодарение на ефективната си стратегия може бързо да се приспособи към пазарните промени и да генерира силни резултати.

През първата половина на 2020 г. всички основни продуктови линии на Групата нарастваха значително през годината. Най-голям ръст в сравнение с 1-вото полугодие на 2019 г. беше реализиран от следните продуктови линии:

• процесори – ръст от 41,2%

• софтуер – ръст от 32,8%

• HDD дискове – ръст от 32,5%

• SSD дискове – ръст от 32,1%

• лаптопи – ръст от 31,5%

• сървъри и сървърни блокове – ръст от 23.3%

• мрежови продукти – ръст от 19,8%