Новият компактен 2U Ultra сървър

Supermicro сървъри вече и на глобалните 5G и Telco пазари – Supermicro анонсира нова компактна 2U система

Super Micro Computer, Inc., световен лидер в областта на сървърните решения, устройстваата за съхранение на данни, мрежови решения и зелените технологии, представи нов компактен 2U Ultra SuperServer, оптимизиран за 5G и телекомуникационните пазари.

Мощни многофункционални системи: от Edge до облака

Телекомуникационната индустрия постепенно приема отворени стандарти като решения, базирани на O-RAN, и операторите са все по-заинтересовани да използват комерсиални сървъри (COTS) за своята инфраструктура. Но много от съществуващите решения са изправени пред предизвикателства като претоварване на честотната лента, липса на мащабируемост, закъснения при обработката и проблеми със сигурността като цяло и най-вече сигурността на данните, включително спазването и проблемите с поверителността. Доставяйки стандартни за индустрията сървъри, оптимизирани за 5G приложения, Supermicro захранва телекомуникационната индустрия с мощни, многофункционални системи, гарантиращи интелигентна и безпроблемна свързаност от Edge до облака.

„Тъй като все повече и повече компании се стремят да модернизират своите центрове за данни и Edge инфраструктура с най-новите индустриални стандартни сървърни технологии, ние агресивно разширяваме нашето портфолио от системи, оптимизирани за 5G и телекомуникационни приложения“, казва Чарлз Лианг, президент и изпълнителен директор на Supermicro. „Новият ни компактен 2U Ultra SuperServer не само осигурява по-добри характеристики, по-голяма производителност и по-висока екологична ефективност, но също така разполага с NEBS сертификат и резервирани DC или AC захранвания.“

Високопроизводителни изчислителни, сторидж и мрежови решения

Характеризиращ се с висока надеждност, наличност и работоспособност (RAS), новият компактен 2U Ultra SuperServer на Supermicro поддържа два нови Intel® Xeon® мащабируеми процесори от второ поколение с до 205-ватов TDP всеки и осигурява висока производителност при изчислителните процеси и работата в мрежа за Edge микро центрове за данни. Новият 2U Edge сървър поддържа до 6TB DDR4 памет в 24 слота и разполага с осем PCI-E 3.0 слота за разширение за гъвкави мрежови конфигурации. Удобните, разположени в предната част дискове с "гореща" замяна и модули за вентилатори, комбинирани с компактна 22,6-инчова дълбочина и NEBS 3 сертифициране, правят този сървър ценен актив за организации, които искат да модернизират своите центрове за данни и Edge инфраструктура.

Новият сървър на Supermicro идва с поддръжка на Intel® FPGA програмируема карта за ускорение N3000 (Intel FPGA PAC N3000), изключително персонализираща се платформа, която позволява приложения с висока пропускателна способност, по-ниска латентност и висока честотна лента. Тази платформа може да помогне за ускоряване на възприемането на 5G и мрежови функции за виртуализация (NFV) за производители на телекомуникационно оборудване (TEMs), доставчици на виртуални мрежови функции (VNF), системни интегратори и телекоми, за да предложи мащабируеми и високоефективни решения на пазара. 

За повече информация ни пишете на vad@asbis.com