Новият енергоефективен и модулен дизайн на този 51.2 Tbps комутатор

Edgecore Networks представи – Edge 800G – оптимизиран комутатор за работни натоварвания

Edgecore Networks, лидерът в отворените мрежови решения, обяви иновативен 800G-оптимизиран комутатор, а именно DCS560. Този новаторски превключвател е пригоден да посрещне взискателните нужди на работните натоварвания на AI/ML. DCS560, компактна 2RU система, демонстрира страхотен капацитет от 51,2 Tbps и е оборудвана със страхотен арсенал от 64x800G портове. Предлага се в два различни варианта,  потребителите могат да избират между OSFP800 или QSFP-DD800 интерфейс.

Появата на генеративния AI стимулира монументален скок в изискванията за размер и мрежова честотна лента в рамките на AI/ML клъстери. Със значително увеличение на броя на изчислителните възли и ускорителите, AI мрежите вече изискват системи с голям капацитет в рамките на плоска архитектура, способна ефективно да управлява огромни обеми от данни с минимално забавяне и максимална производителност. Като стратегически отговор на това нарастващо търсене, Ethernet-базираните решения бързо се възприемат като средство за оптимизиране на работния процес.

Системата на Edgecore с капацитет 51,2 Tbps, която е подкрепена от серията Broadcom StrataXGS® Tomahawk® 5, се отличава със своята конфигурация от висок клас и лесни за използване фукционалности, като представлява Ethernet fabric с изключителни качества. Дизайнът на системата 2RU, въпреки компактните си размери, се отличава с устойчивост, резервираност на захранването, резервираност на вентилаторите и широк работен диапазон, като осигурява пет деветки непрекъснатост – важен критерии за облачните приложения в центровете за данни. Благодарение на дизайна на портовете с балансирано натоварване, който елиминира нуждата от допълнителни настройки, тази система предлага познато качество на системата и непоколебима надеждност, като същевременно предоставя на клиентите гъвкавост при персонализиране на разпределението на портовете. Освен това си струва да се отбележи, че платформата се предлага в два варианта, с интерфейсни опции OSFP800 или QSFP-DD800, като по този начин се приспособява към нуждите от бърза инсталация и поддържа меден DAC на всички портове, както и оптика ZR+ за дълги разстояния.

Всяка итерация на тази система осигурява бърза обработка на данни в рамките на текущата архитектура, като в крайна сметка намалява проблемите със скоростта и консумацията на енергия. Този подход дава възможност на мрежите да се разширяват устойчиво, отговаряйки на непрекъснато нарастващите изисквания на работните натоварвания на AI/ML.

Повече информация тук ->