Giga Computing е мястото за продажба на корпоративни продукти на GIGABYTE

GIGABYTE отдели своето сървърно бизнес звено, преследвайки по-голям дългосрочен устойчив растеж и създаване на стойност с Giga Computing

GIGABYTE Technology, лидер в индустрията за високопроизводителни сървъри и работни станции, обяви, че нейното подразделение за корпоративни решения е официално отделено от GIGABYTE и действа като независимо дъщерно дружество, изцяло притежавано от GIGABYTE. Новата самостоятелна компания, Giga Computing Technology, ще използва марката GIGABYTE, за да стимулира растежа на сървърния бизнес и иновациите. Бордът на директорите на GIGABYTE стигна до решението, както компанията майка, така и нейното ново дъщерно дружество се съгласиха, че сделката ще създаде дългосрочна стойност за клиентите на GIGABYTE, които разчитат на корпоративни решения, както и за потребителския пазар.

В замяна на разделянето GIGABYTE ще получи 83 360 000 обикновени акции на Giga Computing на NTD $10 на акция и това се определя от прогнозната стойност на дъщерното дружество на NTD $833 600 000. Това създаване на дъщерно дружество е просто групова реорганизация и няма да окаже влияние върху ежедневните и финансови операции на компанията майка. GIGABYTE и Giga Computing имат споразумение за поддържане на същата разработка и поддръжка за всички корпоративни продукти и решения на GIGABYTE за клиенти. Тези системи и продукти, продавани от Giga Computing, за момента ще продължат да използват познатата марка GIGABYTE, която е известна и уважавана в технологичния сектор. В същото време GIGABYTE ще продължи да стимулира собствения си растеж в своите потребителски подразделения за дънни платки, графични процесори, лаптопи, настолни компютри, монитори, периферни устройства за компютър и компоненти за компютър.

“GIGABYTE преминава през трансформация, за да подобри производителността и да върне голяма стойност на нашите акционери. Това е просто още едно разширение на нашия дългосрочен план, което ще позволи на нашите корпоративни решения да реагират по-добре на пазарните сили и да адаптират по-добре продуктите към различни пазари“, каза Даниел Хоу, главен изпълнителен директор на Giga Computing. „Въпреки че се наричаме с друго име, ние ще продължим да работим както винаги и нашите клиенти ще продължат същите взаимоотношения и ще имат високи очаквания от нашето утвърдено сървърно бизнес звено, което предлага разнообразно продуктово портфолио. Вярваме, че нашето съобщение доказва нашия ангажимент за създаване на дългосрочна стойност за нашите клиенти, служители и акционери.