Prestigio-спонсорирана плувкиня печели златен медал на Олимпийските игри за малки държави

2007 Games of the Small States, Monaco

 

 

 

 

Наталия Хаджилоизу, член на кипърският национален плувен отбор, спечели общо 6 медала на XII-те игри на малките държави в Европа, още известни като Олимпийските игри за малки държави, които се проведоха на 4-9 Юни, 2007 в Монако.

Natalia HadjiloizouНаталия (28), спонсорирана от Prestigio от 2006-а, спечели златен медал при стометров бътърфлай, където засече 1:02:69. Тя също така взе сребърен медал при петдесетте метра и стоте метра свободен стил и сподели златен, сребърен и бронзов медал с нейните съотборници при три щафети.

Въпреки жестоката конкуренция от исландските им съперници, Наталия и нейните кипърски съотборници от женския и мъжкия отбор успяха да спечелят общо 6 златни, 11 сребърни и 7 бронзови медали. Благодарение на техните усилия, кипърският национален отбор събра най-много медали и Кипър бе избран за домакин на следващите игри през 2009-а.

Европейският Олимпийски Комитет стартира ‘Игрите на малките държави в Европа’ през 1985-а, с тяхното провеждане в Сан Марино. От тогава, това многоспортово събитие, за атлетите от тези 8 страни на нашия континент с по-малко от милион жители, се е състояло редовно всеки две години с постоянно нарастващ успех. През 2007-а игрите бяха проведени в Монте Карло от предидентът на Интернационалния Олимпийски Комитет Жак Роге и принц Алберт от Монако.

Наталия Хаджилоизу, родена в Беларус, 1979-а, сега живее в Кипър. Тя е омъжена за кипърец и съпругът й играе ролята на неин треньор. Наталия има впечатляваща история във високопрофилните интернационални спортни събития. Сред нейните най-добри постижения са титлите Европейски шампион (2000), шесто място в олимпийските игри в Сидни (2000), трето място на Световната купа (1999).

Този талантлив атлет е също така и грижовна майка на двугодишна дъщеря. Наталя обича да чете книги и да ползва нейният Prestigio компютър за работа и забавление.