Hitachi GST и Lenovo подписаха споразумение

Споразумението признава Hitachi като благонадежден доставчик с най-високо качество на твърди дискове и засилва търговските връзки между Китай и САЩ

Hitachi GST обяви, че е подписан меморандум за разбирателство (MoU) с Lenovo да продължи дългогодишните връзки като доставчик на твърди дискове (HDD) за развитие на персоналните преносими компютри в световен мащаб. Меморандумът за разбирателство бе подписан на "Китайско-американски търговски и инвестиционен форум за сътрудничество 2009", и има за цел да се подобри търговското салдо между Китай и САЩ.
 

Buy Hitachi GST products at ASBIS B2B e-Shop Buy online at ASBIS B2B e-Shop   |  Buy from ASBIS Resellers ASBIS Retail Partners

Hitachi снабдява с твърди дискове Lenovo много преди бизнесът на IBM с персонални компютри да се поеме от Lenovo през 2004 година. Меморандумът не само признава и засилва успешното партньорство между Lenovo и Hitachi GST, но също така символизира взаимният ангажимент на Китай и САЩ за търговия.

В рамките на 12 месеца, Меморандума за разбирателство, ефективен от 1 април 2009 г., Lenovo, неговите филиали и упълномощени трети лица-купувачи ще купуват от Hitachi GST всепризнатите 2,5-инчови и 3,5-инчов твърди дискове за лаптоп и десктоп PC приложения, което ще подобри възможностите за бизнес на PC индустрията, особено в Китай. Според IDC, Китай ще отбележи ръст на PC пазара до 2010 г. с 16% годишно. Lenovo също води азиатският PC пазар, контролирайки 16,9% от него.

"Нашето партньорство с Lenovo ще покаже, че Hitachi GST е надежден доставчик, най-добрият в своя клас, на качествени продукти и услуги," каза г-н Робърт Чу, вицепрезидент за Азия и Тихия океан, Hitachi GST. "Меморандумът за разбирателство означава здраво и силно партньорство между Lenovo и Hitachi GST. По-важното е, че показва нашата ангажираност за подобряване на баланса на търговията между Китай и САЩ, което ние се радваме да видим. "

Г-н Вентао Ян, заместник-председател на Световни стокови поръчки, Lenovo заяви, "Lenovo има репутация за иновации, надеждност и производителност, а ние не искаме нищо по-малко от нашите доставчици. Имаме успешни резултати за интегриране на Hitachi твърди дискове в нашата всепризнати лаптопи и сме  уверени в нашия бъдещ успех. Ние очакваме с нетърпение да продължим нашата силна връзка с Hitachi. "

На церемонията по подписването на форума във Вашингтон присъстваха г-н Робърт Чу и г-н Ян Вентао.