В партньорство с индустрията

Intel: новите Intel Core процесори от 10-то поколение и Проект Athena на COMPUTEX 2019

Купи онлайн

Всички Intel® Core™ процесори

  • Intel® Core™ процесорите от 10-то поколение са вече на пазара.
  • Intel® Core™ процесорите от 10-то поколение с графика Iris® Plus за пръв път добавят изкуствен интелект (AI) към компютърните системи. С почти 2.5х подобрено AI представяне, 2x по-добра графична работа и почти 3x по-бърза безжична връзка, тези процесори представляват ново ниво на интеграция за мощните компютри днес и за в бъдеще.
  • Известни са първите спецификации за Проект Athena; системите с процесори Intel Core от 10-то поколение ще са на пазара до края на 2019-та година.
  • За геймърите и ентусиастите Intel анонсира новото специално издание на Intel® Core™ i9-9900KS от 9-то поколение, работещо на 5 GHz турбо за всички ядра, и Intel® Performance Maximizer.
  • За професионалистите Intel пусна на пазара Intel Core vPro процесори от 9-то поколение, давайки възможност на бизнес потребителите да се възползват от предимствата на Intel Core i9.

TAIPEI, TAIWAN, May 28, 2019 COMPUTEX 2019. Intel направиха серия от технологични и продуктови анонси за "най-горещите" сегменти от индустрията. От новите процесори Intel Core 10-то поколение и подробности по Проект Athena, който ще отведе мобилните изчисления на ново ниво, до първия за всички времена геймърски процесор с честота 5 GHz за всички ядра, Intel отново вдигна летвата при персоналните компютри.

“Никой не обича да прави компромиси; хората искат всичко: дълъг живот на батерията, производителност, наличност, свързаност и компактни размери. Нашата цел е да предложим специализирани компютри, отговарящи на нуждите на потребителите. Процесорите Intel Core от 10-то поколение – нашите най-интегрирани процесори – и Проект Athena са отличен пример как инвестициите ни на ниво платформа ще ускорят иновациите в индустрията,” сподели Грегори Брайънт, старши вицепрезидент и генерален мениджър на отдел Client Computing Group.

Процесори Intel Core от 10-то поколение: Високо-интегрирани; Добавят AI към персоналния компютър

Intel анонсира първите Intel Core процесори от 10-то поколение, внасяйки изкуствения интелект в персоналните компютри с Intel® Deep Learning Boost (Intel DL Boost). Процесорите са произведени по 10nm технология, новата “Sunny Cove” архитектура на ядрата и новата графична машина от 11-то поколение. Intel Core процесорите обхващат от Intel Core i3 до Intel Core i7, с до 4 ядра и 8 нишки, до 4.1 max турбо честота и до 1.1 GHz графична честота. Гарантират интелигента производителност, скок в графичните възможности и най-добра в класа си свързаност.