As part of its mission to bring AI everywhere

Платформите с изкуствен интелект на Intel ускоряват генеративните AI модели Microsoft Phi-3

Като част от мисията си да наложи AI, Intel непрестанно инвестира в софтуерната екосистема на изкустения интелект в сътрудничество с лидери и иноватори в областта.

Intel затвърждава и оптимизира своето AI продуктово портфолио за клиенти и центрове за данни за няколко от отворените модели Phi-3 на Microsoft. Фамилията Phi-3 от малки отворени модели може да работи на хардуер с по-ниски изчислителни мощности, да бъде по-лесно и фино настроен, за да отговори на специфични изисквания и да позволи на разработчиците да създават приложения, които се изпълняват локално. Поддържаните продукти на Intel включват ускорители Intel® Gaudi® AI и процесори Intel® Xeon® за приложения в центрове за данни и процесори Intel® Core™ Ultra и графики Intel® Arc™ за клиенти.

Като част от мисията си да наложи AI, Intel непрестанно инвестира в софтуерната екосистема на изкустения интелект в сътрудничество с лидери и иноватори в областта.

Intel работи с Microsoft, за да активира поддръжката на модел Phi-3 за своите процесори (CPU), графични процесори (GPU) и ускорители Intel Gaudi в деня на обявяването им. Intel участва в проектирането на абстракцията на ускорителя в DeepSpeed, който е лесен за използване софтуерен пакет за оптимизиране на дълбоко обучение, и разшири поддръжката за автоматичен тензорен паралелизъм за Phi-3 и други модели на Hugging Face.

Размерът на моделите Phi-3 е много подходящ за използване за анализи и прави възможно разработването на олекотени модели като фина настройка или персонализиране на компютри с изкуствен интелект и крайни устройства. Клиентският хардуер на Intel се ускорява чрез всеобхватни софтуерни рамки и инструменти, включително PyTorch и Intel® Extension за PyTorch, използвани за локални изследвания и разработки, и OpenVINO™ Toolkit за внедряване на модели и анализи.

Intel се ангажира да отговори на генеративните AI нужди на своите корпоративни клиенти и ще продължи да поддържа и оптимизира софтуер за Phi-3 и други водещи най-съвременни езикови модели.