Първите процесори Intel Skylake

Купете онлайн 

6-то поколение процесори Intel
и Core i5-6600K

ASBIS B2B e-Shop

 

Купете онлайн

6-то поколение процесори Intel
Core i7-6700K

ASBIS B2B e-Shop

Очаквайте първите процесори Skylake Core i7-6700K и Core i5-6600K, да бъдат в продажба от утре 6ти август 15 г. в АСБИС България. Skylake е шесто поколение процесори от Core i –семейството на Intel, освен сновата  14nm технология,  идва и с редица подобрения в производителността на двете CPU и GPU, предназначени са  специално за геймъри и ентусиасти.

Тези два процесора, са сред най-обсъжданите в последните няколко месеца и ще добият още по-голяма популярност, дебютирайки на Gamescom, който ще се проведе този уикенд (8 и 9 август) в Кьолн, Германия. Според информацията и ревютата на дънни платки Z170, става ясно че Skylake базираните PC платформи ще бъдат обогатени  с функции и възможности, което е предпоставка за огромен интерес и търсене от страна на потребителите.

Що се отнася до външният вид, от Intel  са променили коренно облика спрямо традиционната досега опаковка  –  с по-оживен цветен дизайн. Тази новост не е от огромно значение, но е хубаво да се отбележи, защото кутията на Intel е билa обект на критика в миналото поради многото странни снимки и етикети. Освен че кутията е с по-добра визия тя е и по-тънка, поради факта, че чипът не идва с охладител. Идеята е потребителите да могат да използват свои собствени или нови охладители с висока ефективност. Няма повод за притеснения, тъй  като те ще бъдат лесно съвместими с новият LGA 1151 цокъл без да има нужда от допълнителни скоби.

Процесорите идват с три години гаранция от Intel.

Процесорите с отключен множител  Skylake Core i7-6700K и Core i5-6600K са позиционирани като такива за ентусиасти. Водещият процесор Core i7-6700K, ще се предлага в четириядрена конфигурация с осем нишки. Чипът разполага с 8 MB L3 кеш и базова честота от 4.0 GHz като тя може да бъде ускорена до 4.2 GHz. Процесорът ще работи с памет DDR4 на 2133 MHz и DDR3L на 1600 MHz.

По финансово консервативният Core i5-6600K е по-малкият ентусиаст с четири ядра, като многонишковите потоци са на по-заден план. Чипът ще развива скорост от 3.5 GHz и до 3.9 GHz на ядропри оувърклок. Подобно на флагмана този чип разполага с 6 MB L3 кеш и поддръжка на DDR4 и DDR3L памет.

Процесорите Skylake ще имат редица подобрения и функции, като по-добра IA и графична производителност при много по-ниска мощност от своите предшественици, Turbo Boost 2.0, Hyper Threading, Direct Media Interface 3.0 (DMI), High Efficiency Video Coding (HEVC), Video Compression Format – VP8  и поддръжка на най-новите програмни интерфейси като DirectX 12, OpenGL 4.3 / 4.4 и OpenCL 2.0.