ConnectX SmartNICs и BlueField I/O процесори (IPUs) са първите 200Gb/s адаптери

Mellanox отвежда NVMe/TCP и RoCE до нови нива

Mellanox Technologies, Ltd., водещ доставчик на високоефективни, интелигентни решения за сървъри и сториджи за дейта центрове, анонсира  ускоряване на NVMe / TCP със скорост до 200Gb / s. Цялото портфолио от адаптери на ConnectX поддържа NVMe-oF както за TCP, така и за RoCE, а новите ConnectX-6 Dx и BlueField-2 продукти осигуряват  NVMe-oF връзки през IPsec и TLS, използвайки хардуерно ускорено криптиране и декриптиране. Тези решения на Mellanox предоставят възможности за облачни, телекомуникационни и корпоративни центрове за данни за внедряване на високоефективни, NVMe флаш платформи за съхранение, използващи TCP / IP и RoCE.

Нарастващите изисквания за динамично съхранение в уеб накараха големите облачни компании да възприемат мрежови NVMe технологии за съхранение, за да отговорят на нуждите им от инфраструктура с голяма скорост и гъвкавост. Осигурявайки напълно автоматизиран, по поръчка и опростен достъп до ресурси за съхранение, новите архитектури за съхранение заменят традиционния модел и са подходящи за центрове за данни от всякакъв размер. Основното при този подход е осигуряването на разделени, мащабни NVMe носители за съхранение, които използват мрежова връзка с висока пропускателна способност и ниска латентност за ускоряване на изчислителния достъп до дефинирани от софтуера системи за съхранение.

Mellanox, лидер във високоефективните мрежи, предлага цялостно портфолио, включващо ConnectX SmartNICs и BlueField IPU. Иновативното портфолио осигурява авангардни NVMe-oF възможности както за TCP, така и за RDMA, като дава възможност за впечатляваща производителност, по-висока възвръщаемост на инвестициите и по-ниска обща цена на придобиване в сравнение с другите мрежови адаптери. Наличните на пазара  ConnectX-6 Dx и очакваните BlueField-2 IPU поддържат хардуерно криптографско ускорение на IPSec и TLS както за RoCE, така и за TCP, което ги прави най-бързите и сигурни NVMe-oF SmartNIC в света.

Новото ускорение за NVMe / TCP дава възможност на клиентите да разгърнат NVMe сторидж системите днес в съществуващите TCP / IP мрежи, което позволява на бизнеса плавно преминаване към съвременни платформи за съхранение на данни. Последните тестове показват, че адаптерите на ConnectX осигуряват максимална скорост на работа с използване на NVMe / TCP протоколConnectX SmartNIC и BlueField IPU са идеални за всяко NVMe-oF решение за съхранение, което позволява на компанитите да избират мрежа спрямо своите нужди, да постигат бърз ръст, да елиминират зависимост от доставчика си и сигурност за своите данни.

„Тъй като NVMe системите стават все по-популярни, Mellanox Ethernet SmartNIC ускоряват достъпа до NVMe през всяка мрежа, демонстрирайки технологично лидерство“, казва Дрор Голдбърг, старши вицепрезидент по софтуерна архитектура в Mellanox Technologies. „Нашите NVMe / TCP и NVMe-oF RoCE технологии за ускоряване дават възможност на клиентите ни да се възползват от икономическите и експлоатационни предимства на комбинираната и дезагрегирана архитектура за съхранение, в удобен и надежден дизайн.“

Mellanox ConnectX SmartNIC се приемат добре и се предлагат на пазара чрез различни доставчици на компютърни и сторидж системи в световен мащаб. В допълнение, ConnectX SmartNIC се поддържат от доставчици на операционна система от корпоративен клас и софтуер за виртуализация, включително VMware ESXi, Microsoft Windows Server, Red Hat Enterprise Linux системи и други. В сравнение с конкурентните решения ConnectX осигурява подобрена мощност и икономично ефективно ASIC решение с широк набор от иновативни хардуерни ускорители и софтуерно дефинирани възможности.

Свържете се с нас по електронната поща vad@asbis.com, ако искате да знаете повече за Mellanox.