Вратите към бъдещето се отварят!

Нови INTEL процесори от 8-мо поколение

BUY ONLINE

Intel Core Processors

 

8 серия Интел процесори: Какво трябва да знаем?

    На 21 август Интел анонсира новата 8-ма серия процесори, за която е характерно удвояването на ядрата при преносимите компютри за потребители. От компанията обещават повишаване  на производителността с 40% спрямо 7-ма серия Kaby Lake процесори.

Интел обяви процесорите си за U-серия при преносимите компютри. Все още се очакват новини за 8-ма серия Core i3, Y-серия и процесорите за преносими компютри за геймърите и бизнеса. Първите доставки на 8-ма серия процесори ще започнат с мобилните компютри през септември.

Двете фамилии процесори I5 и i7 ще са четириядрени и от Интел съобщават, че ще обединяват в себе си три архитектури – обновената съществуваща Kaby Lake серия, Coffe Lake и Cannon Lake.  

Колко по мощни ще бъдат процесорите от 8 поколение спрямо 7 поколение? Интел информира, че се очаква четириядрените 15W процесори да бъдат с 40% по-бързи спрямо своите предшественици. Когато се редактират снимки в Adobe’s Lightroom, ще може да се наблюдава 28% по-висока поизводителност, което сравнено с 5-годишна машина означава  два пъти повече. 

Първоначално чиповете при 8 серия ще са направени по 14nm технология и ще са базирани на обновена Kaby Lake платформа. В последствие ще се премине към 10 nm технология. Намаляването на размера ще допринесе за по-ниска консумация на енергия, както и по-малко топлоотделяне.