Intel анонсира следващо поколение Intel® Xeon® Scalable фамилия процесори (кодово име Cooper Lake)

Intel Xeon Scalable процесори от следващо поколение осигуряват изключителна производителност на платформите с до 56 процесорни ядра

BUY ONLINE

Intel Xeon Scalable Processors

Забележителна производителност на платформите ще предложат процесорите с кодовото име Cooper Lake, използвайки възможностите на серията Intel® Xeon® Platinum 9200, която днес набира скорост сред най-взискателните клиенти на HPC и AI в света, включително HLRN *, Advania * и други.

“Развълнувани сме от първите инсталации на серията Intel Xeon Platinum 9200, която пуснахме като част от второто поколение Intel Xeon Scalable процесори. Наличието на 56 процесорни ядра в следващото поколение ще разшири възможностите ни да отговорим на нуждите на потребителите от производителност в областта на изкуствения интелект и инфраструктурите с висока плътност.” Lisa Spelman, вицепрезидент и генерален мениджър в маркетинг отдела на центрове за данни в Intel Corporation


Какво ще предложи този процесор: Intel Xeon Scalable процесорни платформи (кодово име Cooper Lake) се характеризират с удвоен брой процесрни ядра (до 56), по-високи честоти на паметта, и по-дълбоко присъствие на AI в сравнение със стандартните Intel Xeon Platinum 8200 платформи. Cooper Lake ще бъде съвместим с идващия 10nm Ice Lake процесор.

Защо това е важно: Повече от 20 години XEON процесорите дават гъвкавост и производителност на клиентите на дейта центровете, осигурявайки им оптимално решение. Следващото поколение Intel Xeon Scalable процесори (Cooper Lake) продължават традицията, за да се справят с все по-нарастващите работни натоварвания и нужди от бизнес приложения.

Научете повече: Intel Xeon Platinum 9200 процесори са налични на пазара като част от предварително конфигурирани системи от ОЕМ-ите, в това число Atos*, HPE*, Lenovo*, Penguin Computing*, Megware* и оторизирани риселъри на Intel. Научете повече за Intel Xeon Platinum 9200 процесори.