Глобалната екосистема от сървъри и партньори за съхранение предлага системи с NVIDIA Mellanox 400G

NVIDIA обяви Mellanox InfiniBand за Exascale AI Supercomputing

NVIDIA представи следващото поколение NVIDIA® Mellanox® 400G InfiniBand, предоставяйки на разработчиците на изкуствен интелект и научните изследователи възможно най-бързото налично мрежово представяне за справяне с най-предизвикателните проблеми в света.

Тъй като изчислителните изисквания продължават да нарастват експоненциално в области като откриването на лекарства, изследванията на климата и геномиката, NVIDIA Mellanox 400G InfiniBand ускорява тази работа чрез драстичен скок в производителността, предлагана на единствената в света напълно достъпна, мрежова изчислителна платформа.

Седмото поколение Mellanox InfiniBand осигурява ултра ниска латентност и удвоява пропускателната способност за данни с NDR 400Gb / s и добавя нови NVIDIA In-Network Computing двигатели, за да осигури допълнително ускорение. 

Водещите световни производители на инфраструктура – включително Atos, Dell Technologies, Fujitsu, GIGABYTE, Inspur, Lenovo и Supermicro – планират да интегрират NVIDIA Mellanox 400G InfiniBand в своите корпоративни решения и HPC предложения. Тези ангажименти се допълват от широка подкрепа от водещи партньори в инфраструктурата за съхранение, включително DDN и IBM Storage, наред с други.

„Най-важната работа на нашите клиенти се основава на AI и все по-сложни приложения, които изискват по-бързи, по-интелигентни и по-мащабируеми мрежи“, каза Гилад Шайнер, старши вицепрезидент по мрежовите технологии в NVIDIA. „Масивната производителност и интелигентното ускорение на NVIDIA Mellanox 400G InfiniBand позволяват на HPC, AI и хипермащабните облачни инфраструктури да постигат несравнима производителност с по-малко разходи и сложност.“ 

Съобщението се основава на водещата роля на Mellanox InfiniBand като най-стабилното решение в индустрията за AI суперкомпютри. NVIDIA Mellanox NDR 400G InfiniBand предлага 3 пъти плътността на порта на превключвателя и увеличава мощността на ускорение на AI с 32 пъти. В допълнение, той пренасочва агрегираната двупосочна производителност на системата 5x, до 1,64 петабита в секунда, което позволява на потребителите да изпълняват по-големи натоварвания с по-малко ограничения.

Спецификации и наличност

Операциите по разтоварване са от решаващо значение за натоварванията с изкуствен интелект. Третото поколение технология NVIDIA Mellanox SHARP позволява разтоварването и ускоряването на тренировъчните операции за дълбоко обучение от мрежата InfiniBand, което води до 32 пъти по-висока мощност на ускорение на AI. Когато се комбинира със софтуерния стек NVIDIA Magnum IO ™, той осигурява ускорени научни изчисления.

Крайните комутатори, базирани на архитектурата Mellanox InfiniBand, носят агрегирана двупосочна производителност от 51,2Tb / s, със забележителен капацитет от над 66,5 милиарда пакета в секунда. Модулните комутатори, базирани на Mellanox InfiniBand, ще пренасят агрегирана двупосочна производителност от 1,64 петабита в секунда, 5 пъти по-висока от последната генерация.

Архитектурата Mellanox InfiniBand се основава на индустриални стандарти, за да осигури обратна и бъдеща съвместимост и да защити инвестициите в центрове за данни. Очаква се решения, базирани на архитектурата, да бъдат взети през второто тримесечие на 2021 година. 

Повече за NVIDIA Mellanox InfiniBand можете да намерите на vad@asbis.com