От край до край 400G Hyperscale мрежова платформа осигурява 4x ускорение с превключвател Breakthrough Spectrum-4

NVIDIA обяви NVIDIA Spectrum -4 високопроизводителна мрежова платформа за центрове за данни

Download now

NVIDIA SPECTRUM-4

NVIDIA обяви NVIDIA Spectrum™-4, следващото поколение на своята Ethernet платформа, която позволява висока производителност на мрежата и сигурност, необходими за инфраструктурата на центъра за данни.

Първата в света 400Gbps мрежова платформа от край до край, NVIDIA Spectrum-4 осигурява 4 пъти по-висока пропускателна способност на превключване от предишните поколения, с 51,2 терабита в секунда. Състои се от фамилията NVIDIA Spectrum-4, NVIDIAConnectX®-7 SmartNIC, NVIDIA BlueField®-3 DPU и софтуер за инфраструктурaта на центъра за данни DOCA™ за зареждане на облачни приложения в мащаб.

Създаден за AI, NVIDIA Spectrum-4 пристига точно на време, когато центровете за данни се разрастват и изискват голяма производителност, усъвършенствана сигурност и функции, за да позволят високопроизводителна, усъвършенствана виртуализация и симулация в мащаб. Платформата Spectrum-4 Ethernet включва ключови характеристики, необходими за безкомпромисните изисквания на тези технологии. Превключвателите на Spectrum-4 позволяват наносекундна прецизност  – в сравнение с типичните центрове за данни, базирани на милисекунди. Също така те ускоряват, опростяват и защитават мрежата с 2 пъти по-бърза честотна лента на порт, 4 пъти по-малко суичове и 40 процента по-ниска консумация на енергия в сравнение с предишното поколение. Платформата Spectrum позволява симулацията на прецизно пространство и време в платформата NVIDIA Omniverse™ платвофма за 3D дизайн и симулация и превключвателят Spectrum-3 свързва 32 OVX сървъра, за да образуват OVX SuperPOD.

„Новата ера на широкомащабни облачни технологии, изисква трансформация на архитектурата на центъра за данни“, каза Кевин Дейерлинг, вицепрезидент на отдела за мрежи в NVIDIA. „Екстремната производителност и стабилна сигурност на платформата Spectrum-4 ще оборудва центровете за данни, за революционни открития и постижения.