Prestigio пуска операционна система базирана на Kubuntu

Prestigio пуска операционна система базирана на Kubuntu

 

Лимасол/ Мюнхен/ Лондон. Prestigio Technologies Ltd., Динамичен международен доставчик на продукти за дигиталния дом и офис, и Canonical Ltd., търговският спонсор на Ubuntu, представят операционната система Prestigio Suite 2010, базирана на Kubuntu.

Prestigio Suite 2010 комбинира операционната система Kubuntu и програми като OpenOffice, повече от 70 миниприложения (widgets) по избор, уеб приложения (Google Finance, Skype, BBC weather, Firefox, YouTube Video-Hosting) и мултимедийна функционалност (за слайдшоута, възпроизвеждане на музика и видео, FBReader и медия центъра XBMC). Операционната система Prestigio Suite 2010 базирана на Kubuntu ще бъде опция за компютрите, лаптопите и нетбуците Prestigio и може да бъде изтеглена от prestigio.com и prestigioplaza.com.

 

 

За Юри Антошкин, оперативен директор на Prestigio, това партньорство представлява голяма стъпка към увеличаване на пазарния дял на Prestigio. Самият Юри Антошкин е Kubuntu ентусиаст и споделя: „Винаги съм бил привлечен от идеята за отворена платформа и учудващия иновационен потенциал на Linux общността. Prestigio Suite 2010 цели да предложи ценова алтернатива на нашите клиенти, като същевременно осигурява върхово представяне, комфорт и сигурност. Canonical е лидер в софтуерните разработки с отворени източници и е съвършеният партньор, които да подкрепи нашата философия”.

 

Владимир Крюков, EMEA OEM Channel Manager на Canonical Ltd., съзира значителни ползи в целите на двете компании. „Ние сме твърдо зад сътрудничеството с международен партньор, който да подкрепя разработката на свободна операционна система и признава това като стратегически инструмент. Ние сме убедени, че потребителите на Prestigio Suite 2010 ще допринесат за популяризирането и подобряването на Kubuntu и съпътстващия софтуер. „Open Source” е международен проект, който постоянно се усъвършенства и разчита на подкрепата на своите партньори”.

GNOME е част от проекта Ubuntu и използва същата заложена система. "Kubuntu", което се произнася ку-БУН-ту, означава „Към човечност” на Бемба и произлиза от ubuntu ("човечност"). K в началото на Kubuntu обозначава KDE, графичната среда, което се оперира използва Kubuntu. Съвсем случайно, Kubuntu означава също и "свободен" на Кирунди.

 

 

 

 

За повече информация: http://suite.prestigio.com

 

Линк към Prestigio Suite 2010: http://suite.prestigio.com/kubuntu/downloads.xthml

 

За скрийншоти: http://suite.prestigio.com/about/take-a-tour.xhtml

 

Youtube: http://youtube.com/watch?v=8xzC-uN15ms

 

Контакти: press@prestigio.com

 

 

За Canonical
Canonical предоставя технологични, онлайн и онлайн услуги на партньорите и партньорите и потребителите на Ubuntu по света. Като компания, която стои зад своя Ubuntu проект, Canonical са решени да произвеждат и поддържат бързо набиращата популярност операционна система с отворен код. Те целят да гарантират, че Ubuntu е достъпен за всеки индивидуален потребител и организация работещи било то със сървъри, десктопи, лаптопи или ноутбуци.
Canonical търси партньорство с производители на компютърен хардуер, които да подкрепят Ubuntu като сертифициран софтуер, да проведат обучения и онлайн сервиз директно към крайния потребител. Canonical също изгражда и поддържа инструменти за отворен код, които да подсигурят на организациите и индивидуалните потребители пълно участие в нововъведенията. За повече информация, моля посетете www.canonical.com
За Prestigio
Марката Prestigio предлага ексклузивна комбинация от елегантност и изисканост, високо качество на продуктите, съвременни технологии и иновативен дизайн. Нашата цел е да предложим висок стил на живот с луксозни, но финансово достъпни, продукти за онези, които предпочитат космополитния начин на живот. Нашето портфолио включва потребителска електроника с ИТ насоченост и компютърна периферия като : външни твърди дискове, USB памети, чанти за мобилни компютри, настолни компютри, GPS навигации и други.