Prestigio обяви международен конкурс по художествена фотография ‘Хората – Изкуството на живота’

Лимасол (Кипър), 27 април, 2007 г. — Prestigio Technologies Ltd., динамичен международен производител на съвременни хетнологични продукти за Цифровия Дом и Цифровия Офис, ще проведе международен конкурс по художествена фотография. Артистичното състезание ще бъде под надслов ‘Хората – изкуството на живота’ (“People – The Art of Life”). Срокът за подаване на творби от фото-любители и професионални фотографи е от 30 април до 25 'ни 2007 г.

Prestigio Photo Contest Конкурсът ще бъде отворен за фотографи от цял свят, без ограничения по възраст или професионален опит. Единствените изисквания от страна на Журито на Конкурса са следните: ще бъдат приемани само творби изпълнени на високо артистично ниво и свързани с темата на Конкурса –  ‘Хората – Изкуството на живота’.

Високите технологии са само част от нашия живот, и са предназначени да го подобрят, а не да го заменят, Няма нищо по-ценно от човешките емоции и щастливите моменти в живота – това, което ни мотивира във всички наши дейности. Според Prestigio, изкуството е начин на живот, който цени всеки миг и го прави красив. Да се живее така, че всичко преживяно да оставя дълбока следа в паметта, е ‘Изкуството на живота”.

Подробно описание на правилата на Конкурса ще бъде публикувано скоро на английски език на сайта на Конкурса art.prestigio.com, както и на съответните езици на сайтовете на местните представителства на компанията.

Победителите в Конкурса по художествена фотография ще получат значителни парични и предметни награди.  Голямата награда на Конкурса е Prestigio портативен рекордер и плейър с ТВ тунер PMR-701, придружен от парична награда от 700 щатски долара.

Победителят в специалната номинация “Prestigio в Изкуството на живота” за снимки на Prestigio продукти в лайфстайл сцени, ще получи стилния портативен външен диск Data Safe II с кожен корпус, както и парична награда от 300 щатски долара.

Победителят в друга специална номинация “Децата – Изкуството на живота” за художествени снимки на деца, също ще получи Prestigio Data Safe II и парична награда от 300 щатски долара.

Победителят в обществения вот (събралият най-много гласове от посетители на сайта на Конкурса) ще получи Prestigio портативен мултимедиен плейър PMP-501 парична награда от 200 щатски долара.

От 2004 г. насам Prestigio традиционно провежда няколко артистични конкурси, за да даде поле за изява на талантливи художници, фотографи и дизайнери от цял свят и разбира се, за да популяризира своя бренд. Завършилият наскоро конкурс за карикатури ‘Смешните високи технологии в изкуството’ събра почти 400 работи от участници от 33 страни.

Всички подадени работи за фотоконкурса ще могат да се видят от виртуалната Фото Галерия на Prestigio:http://art.prestigio.com/


За Prestigio

Prestigio Technologies Ltd. е много динамична ИТ компания, която предлага на пазара решения за Цифровия Дом и Цифровия Офис. Стартирайки като малко поделение за развойна дейност в АСБИС Груп, през последните години Prestigio се превърна в доставчик на интересни високотехнологични решения за потребителския пазар. Цифровият Дом и Цифровият Офис са двете основни области, върху които се фокусира компанията. Инвестирайки в съчетанието ‘Изкуството на високите технологии (‘The Art of Hi-Tech’ – решения, при които технологичните продукти се превръщат в предмети на изкуството), фирмата получи уникално място на пазара. С централен офис в Кипър, Prestigio активно оперира в целия регион  EMEA чрез представителни офиси и партньорства, като предлага на своите клиенти отличен портфейл от съвременни ИТ продукти и услуги с добавена стойност.

За допълнителна информация, моля посетете  www.prestigio.com.