Prestigio представи най-достъпния е-четец на българския пазар

 

Prestigioпредстави най-достъпния е-четец на българския пазар

Вълшебната е-книга „Мария и децата на Ламски” ще се разпространява ексклузивно от марката

За първи път на българския пазар се появява четец на електронни книги на стойност под 200 лв. – това е 5-инчовият LCD-модел Prestigio Libretto PER3052B. Устройството, подходящо както за четене на книги, така и за мултимедийни забавления, ще представи на читателите пълното издание на частично публикуваната в интернет детска книга „Мария и децата на Ламски” от Валентина Маринова.

Prestigio Libretto PER3052B е първият достъпен масов модел четец на електронни книги в България. Моделът е по-различен от традиционните E ink базирани устройства, като благодарение на LCD екрана си позволява не само четене на книги, но и мултимедийни възможности. Потребителят може да прелиства електронни страници, да разглежда снимки, да гледа видео-клипове и филми или да слуша музика с еднаква лекота. Моделът поддържа повечето стандартни формати електронни книги (epub, fb2, pdf, pdb, html, txt), аудио (wma, wav, flac) и видео (avi, flv, mp4, mpg, vob, dat, rmvb). Батерията е съобразена с мултимедийния характер на модела и издържа над 10 часа при стандартно използване.

„Prestigio Libretto PER3052B е начин да привлечем интереса към електронните четци не само на активно четящите, но и на младите потребители, които са свикнали да живеят в едно мултимедийно време,” обясни Любомир Бабуров, продуктов мениджър на Prestigio за България. „Благодарение на LCD-технологията себестойността на продукта пада значително и затова можем да предложим първия ebook reader на цена от 199лв. С това целим да засилим интереса на българите към електронните книги и да стимулираме търсенето на такъв тип продукти. Смятам, че с тази крачка не само ще наложим марката Prestigio, но ще помогнем и на развитието в сегмента като цяло – а това е полезно както за производителите на е-четци, така и за издателите.”

„Пазарът на електронни книги у нас трябва да бъде насърчаван и пускането на подобен четец е може би стъпката, която ще отвори очите и на издателите към все по-популяризиращия се сред читателите формат“, каза главният редактор на най-голямата онлайн медия за книги и четене у нас „Аз чета“ Александър Кръстев. „Prestigio са първите, които имат амбицията да направят електронните четци наистина достъпни. Затова те са нашият избор да разпространим пълната версия на „Мария и децата на Ламски“ още преди да сме публикували всички части в интернет.“, допълни той.

"Мария и децата на Ламски" е първата книга на 22-годишната Валентина Маринова. Вълшебната история на 16-годишната Мария, поверените й четири деца от семейство Ламски и 17-годишния принц Маркус ни прехвърля през няколко измерения и епохи. Часовник, който има способността да променя времето, и сфера, която отваря портали към други светове, са само част от предметите, които съпътстват приключенията на шестте деца. Всеки понеделник читателите на книгата виждат нова глава от романа на сайта http://lamski.azcheta.com, а след излизането на последната част от приключенията ще могат да прочетат и историята в една е-книга. От 24 ноември обаче тази привилегия ще имат притежателите на Prestigio PER3052B.

Валентина обясни лесно решението да публикува книгата в новия формат: „Мисля, че читателите бързо се променят и задължение на автора е да върви с времето си. Все повече хора се обръщат към електронните книги и затова мисля, че съвместната ни работа с Prestigio ще помогне книгата да достигне до максимален брой читатели.”

Новият интерес към електронните книги кара Prestigio бързо да развие продуктови предложения в тази категория. Марката вече представи първите си два модела от линията Prestigio Libretto: 6-инчовият WiFi модел със SiPix-дисплей PER5062B и 6-инчов модел с E ink дисплей PER3162B. До края на годината компанията ще пусне на българския пазар още два модела: 6-инчов E ink модел в по-високия ценови клас и 7-инчов LCD модел за любителите на мултимедийно съдържание. По този начин Prestigio ще разполага с пълна гама от модели, които да отговарят на индивидуалния вкус на всички четящи.

###

За Prestigio

Марката Prestigio предлага комбинация от елегантност, високо качество, иновативни технологии и първокласен дизайн. Стараем се да предоставим по-добро изживяване за потребителите чрез луксозни продукти на конкурентна цена. Портфолиото ни включва широка гама от GPS навигации, eBook четци, домашни, бизнес и гейминг настолни компютри, външни памети, аксесоари за продукти на Apple, чанти за лаптопи и др. За повече информация посетете www.prestigio.bg.