Prestigio пуска таблет с Windows 10 у нас през лятото

Първите таблети от фамилията Prestigio MultiPad Visconte, работещи под новата операционна система на Microsoft – Windows 10, ще се появят на българския пазар през август 2015 г.

В периода между края на третото тримесечие и началото на четвъртото компанията предвижда да пусне на пазара три модела от новатото поколение Prestigio Visconte 4U, Prestigio Visconte X и Prestigio Visconte, който поддържа LTE мрежи.

Новото поколение таблети разполагат и с персонализиран и преинсталиран Microsoft Office 365. Visconte 4U и Visconte X ще могат да се ползват и с 5pin-ови клавиатури от типа 2 в 1, които могат да трансформират таблета в преносим компютър, а в затворено положение предпазват екрана.

През тази година Prestigio ще пусне и т. нар. PC Stick – компютър с форм фактор „флашка“с Intel Atom процесор и Windows ОС.

Мини-персоналният компютър е с размерите и вида на флашка и разполага с 2 GB памет и вградена памет за съхранение 32 GB с възможност за допълнителна Micro SD карта памет. Включвайки ултра-малкото устройство в HDMI порта на телевизора или монитора, то може да го превърне в напълно функционален персонален компютър

Към момента Prestigio MultiPad Visconte Quad е най-добре продаващият се модел от фамилията Visconte. Той представи наличните Windows базирани продукти на компанията – Prestigio Visconte Quad WiFi, Prestigio Visconte Quad 3G, Prestigio Visconte 2 и Prestigio Visconte 3.

Благодарение на подписаното в края на месец март т. г. партньорство между Prestigio и Absolute Software Corporation, технологията Persistence ще бъде вградена във фърмуера на устройствата на Prestigio още във фабриката, като специален фокус ще бъде поставен върху Prestigio MultiPad устройствата с Windows. Технологията Persistence дава възможност за видимост и контрол над всички устройства, независимо от местоположението на потребителя.