Тези нови модели предлагат до 40% по-висока производителност

Pure Storage пусна на пазара моделите си от следващо поколение FlashArray//X и FlashArray//C R4, предоставящи най-големите досега подобрения в производителността, ефективността и сигурността.

Pure Storage има за цел да отговори на нарастващото търсене при управлението на данните, промените в приложенията и технологичния напредък, като същевременно минимизира разходите.  

Моделите FlashArray//X и FlashArray//C R4 интегрират хардуер с унифицирана операционна система Purity, което ги прави водещата all-flash платформа в индустрията. Тези модели осигуряват значителен скок в производителността, позволявайки на организациите да се справят с критични за бизнеса натоварвания, като същевременно намаляват разходите за управление с до 74% в сравнение с досегашните системи за съхранение. Клиентите на Pure Storage Evergreen//Forever могат да получат достъп до повишената производителност и ефективност без никакви допълнителни разходи или прекъсвания.  

Основните характеристики на най-новите модели FlashArray включват: 

  • До 40% увеличение на производителността: Моделите R4 предлагат значително увеличение на производителността,  с над 80% увеличена скорост на паметта и 30% подобрение компресията. Изградени на базата на технологията PCIe Gen4 и използващи най-новия чипсет Intel Xeon и DDR5 DRAM, моделите FlashArray//X и FlashArray//C R4 осигуряват повече мощност за поддържане на множество работни натоварвания, като същевременно осигуряват до 74% икономия на общите разходи за притежание (TCO).
  • Разширен избор за критични за бизнеса работни натоварвания: Pure Storage представи модела FlashArray//C90, разширявайки линията FlashArray//C, за да предложи повече възможности за критични за бизнеса натоварвания и данни, които не изискват скорост под 2 ms. Това го прави идеална платформа за оперативни бази данни, непрекъснатост на бизнеса и възстановяване след бедствие. 
  • Най-големите флаш памети в индустрията: Моделът FlashArray//C ще включва предстоящата версия на 75TB QLC DirectFlash модули (DFM) с вградена енергонезависима RAM памет, а моделът FlashArray//X ще включва 36TB TLC DFM. Тези DFM осигуряват подобрена плътност, като позволяват 1,5PB на 3RU и 106% подобрение. DFM намаляват изискванията за пространство , увеличават капацитета и подобряват пропускателната способност на NVRAM. Технологията DirectFlash също така предлага повишена надеждност и енергийна ефективност в сравнение с конкурентните all-flash масиви.
  • Непрекъснати иновации: Pure Storage гарантира, че клиентите могат да се възползват от подобренията на R4 свободно чрез процес на обновяване без прекъсване, улеснен от архитектурата Evergreen. Освен това функцията Evergreen//Flex позволява повторното използване на хардуерни компоненти и контролери в цялата продуктова фамилия. Pure Storage успешно е внедрила обновявания без прекъсване за над 30 000 активни масиви за съхранение, като е водеща в предоставянето на непрекъснати иновации.  
  • Усъвършенствана защита на данните: Функцията FlashArray Auto-on SafeMode е разширена до нови функции на съществуващи масиви, като предлага подобрена защита на данните. Това включва нов график за моментни снимки (snapshots) по подразбиране и защита на моментните снимки за период до 30 дни, което осигурява на клиентите максимална сигурност на данните без допълнителни усилия.

Като цяло моделите FlashArray//X и FlashArray//C R4 от следващо поколение на Pure Storage осигуряват забележителен напредък в производителността, ефективността и сигурността, отговаряйки на развиващите се нужди от съхранение на данни на глобалните компании. Тези модели предлагат цялостно решение на предизвикателствата, породени от нарастването на данните, промените в приложенията и бюджетните ограничения.