Последното признание бележи деветата поредна година от позицията на Pure Storage като лидер на Gartner Magic Quadrant

Pure Storage е обявена за лидер в Gartner® 2022 Magic Quadrant за Primary Storage

Pure Storage (NYSE: PSTG), IT пионерът, доставящ най-модерната технология и услуги за съхранение на данни в света, обяви, че е позициониран от Gartner като лидер в магическия квадрант за Primary Storage. Това бележи деветата поредна година на признание в Магическия квадрант за компанията. Това е и третата поредна година, в която Pure Storage се позиционира най-високо по оста Ability to Execute и най-далеч по оста Completeness of Vision, което вярваме, че потвърждава нейното лидерство в индустрията за сторидж от корпоративен клас.

Продуктовата линия FlashArray™ на Pure Storage стартира като новаторски изцяло флаш масив за съхранение, създаден за високопроизводителни приложения, базирани на блоково съхранение. Оттогава той излезе извън рамките на блока, за да бъде полезен и в случаи на съхранение на файлове от един масив, без да губи нищо от производителността, лекотата на използване и надеждността, които станаха синоним на Pure Storage.

Настоящата фамилия FlashArray включва моделите FlashArray//X™ и FlashArray//XL™ с оптимизирана производителност, създадени да се справят с най-интензивните натоварвания с данни на почти всяко ниво; базираният на QLC FlashArray//C™, който бързо направи хибридните и дисково базираните масиви за съхранение остарели от гледна точка на цена и производителност; Pure Cloud Block Store, базирано на облака, богато на услуги за данни предложение, което позволява на предприятията да управляват уверено критични за бизнеса приложения в Microsoft Azure и AWS; и от скоро Pure Fusion™, среда за управление на SaaS, позволяваща на клиентите да трансформират масиви за съхранение в автономна платформа за съхранение като код, предоставяща подобно на облак самообслужване за крайни потребители. Пълното портфолио от продукти вече е подкрепено от AIOps платформата на Pure Storage в Pure1®.

“Вярваме, че Pure се превърна в категоричен лидер, разбивайки сторидж индустрията. Водехме с първия проектиран за флаш корпоративен масив и бизнес модели като услуга. Сега, разкривайки първия в индустрията продукт storage-as code за самооблужване, пазарът навлиза в следващ етап на бърза промяна, насочвайки се към опростяването и автоматизацията на модел за работа в облака, навсякъде.” сподели Shawn Hansen, VP and General Manager, FlashArray, Pure Storage

Важни моменти за FlashArray през последната година:

  • Представяне на FlashArray//XL: Най-новият член на фамилията FlashArray, FlashArray//XL е предназначен за критично важни корпоративни приложения от ниво Platinum – от масивни бази данни до контейнеризирани и базирани в облак приложения. FlashArray//XL осигурява несравнима производителност и мащабirane с близо 80% подобрение на IOPS.
  • Oбща наличност на Pure Fusion: Pure Fusion вече е общодостъпен, като предлага отлично потребителско изживяване при самообслужване и опит със Storage-as-Code, което позволява на разработчиците да се възползват от още по-бързо прoвизиране и автономен бекенд за поддръжка в облака.
  • Повишена сигурност на данните с пускането на Purity//FA 6.3: най-новата версия на Purity//FA осигурява на компаниите винаги и навсякъде защита на данните. Auto-on SafeMode™ Snapshots добавя защита, която е активна по подразбиране, осигурявайки изключителна сигурност, без да е необходимо да променяте съществуващата настройка, среда или процеси на организацията.
  • Въздействие върху устойчивостта на компанията: Фамилията FlashArray подкрепя най-стратегическите инициативи за устойчивост на предприятията, като помага на клиентите драстично да намалят потреблението на енергия и отпечатъка върху околната среда. С продуктите FlashArray клиентите могат да постигнат до 84,7% директни икономии на енергия в сравнение с конкурентни решения.

Отчетите Magic Quadrant™ са кулминация на стриктно, базирано на факти проучване на специфични пазари, предоставящо широкоъгълна представа за относителните позиции на доставчиците на пазари, където растежът е висок и диференциацията на доставчиците е отчетлива. Доставчиците са разположени в четири квадранта: Лидери, Претенденти, Визионери и Нишови играчи. Изследването позволява на организациите да извлекат максимума от пазарния анализ в съответствие с техните уникални бизнес и технологични нужди.