PowerEdge XR сървъри от ново поколение са проектирани да работят в тежки условия в индустриални обекти или конфликтни зони

PowerЕdge RX2 на Dell EMC

Машините са оборудвани с най-новите процесори Xeon Scalable (Skylake-SP) на Intel, с до 512 GB DDR4 памет и до 30 TB дисков капацитет. В допълнение, PowerEdge XR2 разполага със специална карта за достъп, която предоставя допълнителни опции за криптиране на данни.

Dell отговаря на нуждата от сървъри за промишлени обекти, селски райони, конфликтни зони и други, именно с PowerЕdge RX2, като позволява на компаниите да работят по-ефективно с бази данни и приложения, свързани с интензивни изчисления.

Новата подсистема за съхранение е нещо, с което Dell се гордее: PowerEdge XR2 поддържа осем SATA / SAS SSD дискове с възможност за смяна с общ капацитет до 30 TB. По желание Dell може да оборудва системата със самокодиращи се SSD дискове, но по подразбиране машината ще криптира самите дискове и ще изисква общата карта за достъп на Dell, за да ги получи / дешифрира. След като бъде премахната самата карта, дисковете не могат да бъдат достъпвани от неоторизирани потребители, което е полезно примерно в конфликтни зони. В зависимост от нуждите, PowerEdge може да бъде оборудван с различни RAID контролери.

В зависимост от точната конфигурация, Dell PowerEdge XR2 машините могат да бъдат снабдени с 1Gb, 10Gb BASE-T, 10Gb SFP + и 40Gb QSFP + мрежови карти. Те са съвместими с IPMI и могат да поддържат собственото отдалечено управление на Dell iDRAC9. Що се отнася до операционните системи, те са съвместими с Windows Server на Microsoft, както и с различни версии на Linux.

Спецификации: