Seagate с нови NAS сторидж решения

Към средата на май у нас се очакват първите устройства от новата продуктова линия BlackArmor, която Seagate обяви официално в край на март. Фамилията обхваща семейство от мрежови, портативни и настолни сторидж решения за управление на информацията на малкия бизнес. Те са проектирани като прости и лесни за инсталиране и управление системи за съхранение на данни, които почти не се нуждаят от ИТ поддръжка, така че според компанията са отлично решение за сравнително малки офиси (до 50 служители), както и за професионалисти на свободна практика. Разбира се, линията BlackArmor се комплектова и с подходящи софтуерни инструменти за управление, съвместими за цялата гама системи, които потребителите лесно могат да усвоят и използват с минимално обучение и без по-нататъшна нужда от допълнителна поддръжка.

Първите два продукта обявени в новата фамилия са файловите сървъри Seagate BlackArmor NAS 440 и BlackArmor NAS 420, които предоставят централизиран и защитен начин на управление за критичната за бизнеса информация. Всеки от тях представлява NAS устройство с 4 гнезда за дискове. BlackArmor NAS 420 идва с два диска Seagate, a BlackArmor NAS 440 е изцяло оборудван с 4 диска. Капацитетите варират от 2TB в BlackArmor NAS 420 до максимално възможните 8TB в BlackArmor NAS 440.
 

Мрежовите сървъри Seagate BlackArmor NAS 440 и Seagate BlackArmor NAS 420 са лесни за употреба, тъй като представляват самостоятелни, напълно окомплектовани готови решения с LCD екрани, на които се извежда информация за статуса и настройките, включително съобщения за аларми. Според официалната информация, те позволяват също високо ниво на защита с непрекъснато и автоматично архивиране на критичната за бизнеса информация, съдържаща се на до 50 компютъра в мрежата (Б.Р. продуктите се доставят с лицензи за до 10 компютъра, но допълнителни могат да се закупят чрез официалния сайт на Seagate) с пълен системен бекъп и RAID опции за защита и резервираност на данните. Предвидени са и механизми за криптиране на данните, а предимство е и възможността за отдалечен достъп до информацията през обикновен Интернет браузър.
 

Новите BlackArmor NAS устройства се предлагат с три години гаранция и се очакват в Асбис към средата на май. Първите достъпни конфигурации ще са от модела BlackArmor 440 с капацитети 2, 4 и 6ТВ, които ще се предлагат по заявка на клиентите.