С до 480 ядра

Supermicro е водещ в индустрията на сървъри с осем и четири сокета за най-взискателните корпоративни, бази данни и критични работни натоварвания, базирани на процесори на Intel

Supermicro, Inc., доставчик на ИТ решения за облак, AI/ML, Storage и 5G/Edge, представи най-мощния сървър в своята гама за широкомащабни бази данни и корпоративни приложения. Мултипроцесорната продуктова линия включва сървър с 8 сокета, идеален за бази данни, изискващи до 480 ядра и 32TB DDR5 памет за максимална производителност. В допълнение, продуктовата линия включва сървър с 4 сокета, който е идеален за приложения, които изискват едно системно изображение с до 240 ядра и 16TB високоскоростна памет. Всички тези мощни системи използват мащабируеми процесори Intel Xeon от 4-то поколение. В сравнение с предишното поколение сървъри с 8 и 4 сокета, системите имат 2X повече ядра, 1,33X капацитет на паметта и 2X честотна лента. Освен това тези системи предоставят до 4 пъти I/O честотна лента в сравнение с предишни поколения системи за свързване към периферни устройства. Системата Supermicro с 8 гнезда е постигнала най-високите оценки за производителност за единична система въз основа на показателите SPECcpu2017 FP Rate, както за базовите, така и за пиковите резултати. В допълнение, сървърите Supermicro с 8 и 4 сокета демонстрират лидерство в производителността на широка гама на SPEC.

Новите сървъри с 8 и 4 сокета намаляват сложността при създаването на високопроизводителен център за данни за корпоративни приложения, като например изкуствен интелект (AI), бази данни, анализи, бизнес разузнаване, ERP, CRM и работни натоварвания за научна визуализация. Чрез обединяването на огромни количества компютърни ресурси, памет и ресурси за съхранение в рамките на едно копие на операционната система, управлението на системата е намалено, както и свързването в мрежа с други сървъри.

Спецификации на вдете нови системи:

  • SYS-681E-TR: Up to TDP 350W, 480 Cores, 32TB of DDR5 Memory, 12 Double-Wide GPUs and 24x 2.5” Drives, 6U;
  • SYS-241H-TNRTTP: Up to TDP 350W, 240 Cores, 16TB of DDR5 Memory, 4 Single-Wide GPUs and 8x 2.5” Drives, 2U;
  • SYS-241E-TNRTTP: Up to TDP 185W, 96 cores, 16TB of DDR5 Memory, 2 Double-Wide GPUs and 24x 2.5” Drives, 2U.

Източници