Supermicro Delivers an Optimized Software-Defined Storage Solution for Large Scale On-Premises Management of Unstructured Data in Partnership with Leading Software Company

Supermicro обнови линията на решението Scality RING

Super Micro Computer, Inc. (SMCI), световен лидер в корпоративните изчисления, съхранение, мрежови решения и екологични изчислителни технологии, актуализира портфолиото от уеб и решения, свързани със сложни SDS хранилища, базирани на хардуер Supermicro и софтуер Scality RING.

Юрий Слухай, ръководител на фокусната група на сървъра и BDM в ASBISc Enterprises Plc казва: „Едно от основните решения за съхранение на неструктурирано съдържание и медийни данни днес е използването на системи за съхранение на файлове и обекти, които имат висока мащабируемост и ниски разходи за съхранение на 1GB / 1PB данни. И един от лидерите в този сегмент на пазара на системи за съхранение е решението на Scality като софтуерно дефинирано хранилище (SDS)-известно като Scality RING. Първата версия на тази система за съхранение е пусната през 2010 г. И днес това е мащабно решение, използващо комуникации peer-to-peer и разпределена архитектура без споделено, разгърната на сървърите x86.

Един от производителите, които сертифицират своите решения за Ssality RING, е американската компания Supermicro, която предлага специално подготвена линия сървърни решения, разработена и сертифицирана съвместно със Scality.

За какво е това решение и как е изградено?

Софтуерът Scality RING е внедрен в сървърния клъстер, състоящ се от минимална конфигурация от 3 възли за съхранение на базата на сървъри Supermicro (пълни или частично попълнени), може да се мащабира над 100PB и реализира цял набор от достъп, защита на данните и управление на системата услуги. Supermicro/Scality Storage може да бъде внедрен в 2 основни HW-решения-както за пропускателна способност/съхранение на капацитет, така и за мащабно съхранение с голям капацитет.

Scality RING поддържа много протоколи за достъп до данни, включително Amazon Web Services (AWS) IAM & S3 (съвместими API с прост HTTP) на базата на представително прехвърляне на състояния (REST) и Swift и достъп до NFS файлове (v4), SMB / CIFS и ПРЕДПАЗНИК. А Supermicro със своите сървъри осигурява TCO и CapEx ефективност за хардуер и лесни бъдещи надстройки.

Решението се доставя като напълно сглобено във фабриката Supermicro с добавени лицензи Scality RING, изискващи допълнително предварително разгръщане от страна на клиента и включва следните софтуерни компоненти:

  • На най -високо ниво: разположени са мащабируеми услуги за достъп до данни (сървъри на конектори), които предоставят данни за приложения чрез протоколите, както и надзорник за централизирано управление и наблюдение на цялата система и нейното здраве.
  • Средното ниво на съхранение е виртуална разпределена файлова система с MESA СУБД за съхраняване на метаданни, възли за съхранение, I/O-демони и уеб-базиран портал за управление. MESA осигурява индексиране на обекти и управление на метаданни за файловата система Scally Scale-out (SOFS) като абстракционен слой. Едно приложение може да използва множество RING-конектори едновременно за достъп до данни, ако е необходимо.
  • Долният леар е разпределеният слой за съхранение, който формира виртуалните възли за съхранение
  • За да се осигури висока наличност на съхранение на обекти (до „14 *деветки“) в Scality RING, вместо класическите RAID технологии се използват различни механизми за защита на данните, оптимизирани за разпределени системи, включително локално и географски разпределено кодиране на репликация и изтриване, и можете да комбинирате репликация с изтриване на кодиране в един конектор.

Примерите за внедряване на Scality RING са правителствени организации, големи болници и здравни власти, компании за медийни услуги и доставчици на съдържание, промишлени производители, както и телекомуникационни и облачни доставчици.

Решението предлага рамка за съхранение в мащаб на петабайт, предлагаща рентабилно мащабиране, производителност и устойчивост, съчетано с предварително дефинираните хардуерни конфигурации на Supermicro, които предлагат на потребителите разгръщане и ниво на обслужване, подобно на уреди, за да отговарят на корпоративните изисквания.

С тези решения клиентите могат да внедрят както оптимизирано за производителността, така и оптимизирано за капацитет хранилище, различни нива на трайност на данните и поддръжка на малки до големи обекти или файлове в едно глобално пространство от имена. Потребителите могат да управляват и управляват изключително мащабни, глобално разпръснати операции за съхранение просто и рентабилно, като автоматизират много общи операции за съхранение. RING Supervisor UI е цялостен, унифициран портал за всички аспекти на мониторинга, управлението и поддръжката.

Повече информация за Supermicro Solution за Scality® RING® можете да намерите тук>>