Оптимизирана за мащабни проекти

Supermicro анонсира MegaDC сървъри – първите комерсиални системи ‘от витрината’ (COTS), проектирани изключително за Hyperscale центрове за данни

Super Micro Computer, Inc., световен лидер в компютърните изчислителни системи, устройтсва за съхранение на данни, мрежови решения и "зелени" изчислителни технологии, анонсира новата си линия MegaDC сървъри – първите COTS индустриални системи, проектирани изключително за широкомащабно внедряване в хиперскалируеми центрове за данни.

Повишена надеждност и ефективност на разходите 

Новите MegaDC сървъри на Supermicro са гъвкави COTS платформи, специално проектирани за внедряване на хиперскалируеми инфраструктури. Чрез намаляване на броя на компонентите и оптимизиране на разпределението на мощността и дизайна на системата, MegaDC сървърите осигуряват повишена ефективност на разходите и надеждност. За по-голяма гъвкавост новите сървъри поддържат отворени стандарти, включително OpenBMC за персонализиран контрол върху функционалността и версиите, усъвършенствани I / O модули (AIOM), които поддържат OCP V3.0 SFF карти, както и общи резервирани източници на захранване (CRPS).

„Продължавайки да разширява производствения си капацитет, Supermicro вече е в позиция да обслужва хипермащабни центрове за данни“, казва Чарлз Лианг, президент и изпълнителен директор на Supermicro. „Имайки това предвид, ние разработихме новата продуктова линия сървъри MegaDC изключително за клиенти в центрове за обработка на данни в Интернет. MegaDC сървърите са оптимизирани да намалят времето за внедряване и да осигурят оптимална производителност за единица мощност. Ние разбираме, че големите центрове за данни често се сблъскват с проблеми от сорта на удължено време за обработка на заявки и тук Supermicro може да помогне за облекчаване на тези проблеми, като поддържа достатъчна наличност от новите MegaDC сървъри. “

За внедряване в облака, значителна икономия на пространство

Анонсирането на MegaDC включва представяне на пет нови X11 системи, състоящи се от две 1U системи и три 2U системи, налични и за внедряване в облака. Всички тези системи на MegaDC поддържат два от новите процесори от 2-ро поколение Intel Xeon Scalable, 16 слота за памет, AIOM слот, двойни портове Ethernet 25G и OpenBMC. Допълнителните функции включват опаковане на няколко системи заедно, с цел намаляване времето за разтоварване и разопаковане, оптимизирани механични конструкции за увеличаване на въздушния поток към процесорите, паметта и графичните процесори, както и 12V захранване, за да се увеличи достъпността на системата и енергийната ефективност.

За повече информация ни пишете на vad@asbis.com

 >>SOURCE